spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Poliţiştii şpăgari, dezarmaţi şi mutaţi

- Advertisement -

Agenţii Bîrdîzău şi Zabulic au interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile

* Ei au fost puşi la dispoziţie şi, pe durata anchetei, nu vor mai lucra la Zăneşti

Atmosfera din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ era, ieri, apăsătoare şi majoritatea discuţiilor dintre colegi aveau acelaşi subiect: agenţii de la Zăneşti, reţinuţi pentru o mită de 250 de lei. Părerile erau împărţite. În vreme ce unii poliţişti îi condamnau ferm pe cei doi colegi ai lor, alţii le găseau circumstanţe atenuante, ca să nu zică scuze, aducând în prim plan lipsurile din sistem şi faptul că, spre deosebire de alte perioade, acum nu se mai dau nici prime, nici salarii de merit. „Toate până ce ajunge nevoia la farfuria copilului. Când nu mai ce pune pe masă, cauţi soluţii. Sigur că asta e cea mai proastă…”

„Nu se face aşa ceva sub nici o formă!”, era ideea împărtăşită de cei care-i condamnau pe poliţiştii de la Zăneşti. „Sunt alte profesii şi mai văduvite decât noi. Dacă tot suntem săraci, măcar să fim cinstiţi, nu să cerem şpagă unii de la alţii”.

Gavril Bîrdîzău şi Ioan Dragoş Zabulic au fost duşi, ieri, la Parchetul Judeţean Neamţ, pentru anchetă. Procurorul de caz nu i-a trimis în faţa instanţei, ci a decis să-i lase în stare de libertate. Cu interdicţia de a părăsi ţara, în următoarele 30 de zile.

Conducerea Poliţiei Neamţ a luat, tot ieri, decizia de a-i pune la dispoziţie. Pe scurt, asta înseamnă că nu vor lucra cu publicul, nu vor putea face lucrări în dosare penale şi nu vor mai avea dreptul să poarte arme.

„Ca măsură suplimentară, pe parcursul anchetei, cei doi lucrători vor fi mutaţi de la Zăneşti”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

C.M.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/politistii-spagari-dezarmati-si-mutati/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.