spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Eleva din Iaşi ucisă de tren s-a spovedit şi împărtăşit cu două zile înainte

- Advertisement -

Tragedia în urma căreia tânăra de 18 ani din Piciorul Lupului a mu­rit alaltăieri rămâne de neîn­ţe­les, şi înconjurată de mari semne de întrebare, chiar şi pentru apro­piaţii ei. Adriana Roman era ele­vă în clasa a XII-a la Liceul Teh­no­logic Economic „Virgil Mad­gea­ru“ (Economic 2), unde studia pen­tru a deveni tehnician în acti­vi­tăţi de comerţ. Locuia cu pă­rin­ţii în localitatea Piciorul Lupului, iar marţi a fost găsită moartă lân­gă linia ferată, lovită de trenul in­terregio Roman – Buhăieşti – Iaşi. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au reuşit să vorbească, în cursul zilei de ieri, cu una dintre cele mai bune prietene ale tinerei, dar şi cu preotul paroh din sat. Ce spun aceştia pare să răstoarne toate pistele anchetatorilor.

„Acolo e o zonă cu vizibilitate foarte mică“

Manuela Petroi a izbucnit în lacrimi imediat ce a auzit numele Adrianei, şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei. „Era o fată extraordinară, nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Eu locu­iesc de patru ani de zile aici, şi a fost o prietenă minunată, se în­ţe­legea foarte bine şi cu băieţelul meu, cu care se juca întotdeauna. Nu a avut probleme niciodată acasă, nu s-a plâns de pă­rinţi sau de orice altceva. Mama ei e o femeie deosebită, mă aşeza la masă ori de câte ori îi vizitam. Tatăl este foarte respectuos şi nic­iodată nu am sesizat un comportament urât din partea lui“, ne-a povestit Manuela. Femeia a subliniat faptul că nu i-a văzut niciodată pe părinţii fetei în stare de ebrietate, iar „pe masă la ei nu era nici urmă de băutură“. Adri­a­na nu avea probleme la şcoa­lă, iar din spusele prietenei ei, se înţelegea foarte bine cu co­le­gele de clasă. „Recent a fost şi s-a spovedit… Nu ştiu ce s-a în­tâmplat, nu am nicio explicaţie. Dacă aş putea să o ajut să se întoarcă printre noi, aş face-o cu tot dragul“, a mai spus Manuela.

Preotul paroh din sat, Dorel Bur­duja, este însă convins că acolo a fost vorba de un accident, nicidecum de o sinucidere. Este cu atât mai convins de acest lucru cu cât o cunoştea foarte bine pe tânără, care venea duminică de duminică la biserică, şi mai ales pentru că ea se spovedise şi se împărtăşise la el cu numai două zile înainte de tragedie. Preotul cunoaşte foar­te bine şi locul în care a avut loc tragedia. „De multe ori, tre­când pe acolo, m-am gândit că odată şi odată se va întâmpla ceva grav. Acolo este o zonă cu vizibilitate foarte mică, linia ferată face o curbă, mai este şi un canton… În plus, acolo tre­nul care vine din direcţia celui care a lovit-o pe Adriana coboa­ră, deci locomotiva Diesel este greu de auzit. Am fost la faţa lo­cului şi am văzut că fata nu era tăiată, cum se întâmplă la sinucigaşi, ci era doar lovită în par­tea stângă a capului. A fost doar lovită şi târâtă, apoi aruncată în lateral. Eu sunt absolut convins că vorbim aici de un accident, nu de altceva. Adriana era cre­dincioasă, o cunosc bine, ştia ce înseamnă Iadul…“, mai spune preotul Burduja. El a adăugat că ştie de faptul că între mamă şi fi­ică a avut loc o discuţie pe tema unei note luate la simularea la ba­calaureat, de 6, dar mai ştie că, după acea discuţie, fata s-a jucat mult timp cu nepoţelul ei pe calculator. „Nu asta face un sinucigaş, care ia decizia după o cear­tă“, mai spune preotul. El este convins că fata doar se plimba prin acea zonă, şi că pur şi simplu nu ar fi auzit trenul venind.

Profesorii: O elevă cuminte

Şi profesorii o descriu ca fiind o elevă cuminte, ce se achita în­totdeauna de sarcini şi nu intra în conflicte. „Media generală în clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a este mai mare de 8. La simularea examenului de bacalaureat, care a avut loc săptămâna trecu­tă, eleva a obţinut note peste şa­se la toate cele trei materii: lim­ba română, matematică şi geo­grafie. Sunt note acceptabile, având în vedere că este prima si­mulare a examenului, care are rolul de semnal de alarmă, pentru a-i determina pe elevi să-şi iden­tifice nivelul de pregătire. Rezultatele şcolare nu justifică un astfel de gest, iar pentru noi toţi este un moment tragic“, a declarat Corneliu Constantin Car­pen, directorul liceului. Pă­rin­ţii Adrianei erau trecuţi în evidenţele şcolare ca fiind „fără ocupaţie“, neavând servicii, iar eleva beneficia de bursa „Bani de liceu“, în valoare de 180 de lei lu­nar. Condiţia pentru a primi acest sprijin este ca venitul fiecărui membru al familiei să fie mai mic de 150 de lei (brut). Conform in­for­maţiilor pe care diriginta clasei le-a oferit conducerii liceului, fata avea o soră mai mare, care a plecat în Italia pentru a munci.
Poliţiştii au precizat că au reu­şit să stea de vorbă cu părinţii Adri­anei, iar aceştia au spus că nu se aflau în conflict cu ea. Cu toate acestea, mama a declarat că în ziua respectivă a certat-o pe fată pentru că ar fi luat o notă mică la şcoală, un 6, dar nu crede că acesta ar fi motivul pentru care şi-ar fi pus capăt zilelor. „Poliţiştii sunt în faza cercetărilor, au vorbit cu părinţii care au dat declaraţii. Ancheta este încă în desfăşura­re“, a precizat Alexandru Chela­ru, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-eleva-din-iasi-ucisa-de-tren-s-a-spovedit-si-impartasit-cu-doua-zile-inainte–34141.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.