spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Poliţişti încătuşaţi pentru şpagă

- Advertisement -

* Agenţii Gavril Bîrdîzău şi  Ioan Dragoş Zabulic au fost băgaţi la arest, aseară, pentru o mită de 250 de lei

* “Nu au nici un fel de scuză, este foarte grav ceea ce au făcut”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ

250 de lei este suma care va schimba radical viaţa şi cariera ajutorilor şefului de post de la Zăneşti. Agenţii Ioan Dragoş Zabulic şi Gavril Bîrdăzău, au fost reţinuţi aseară, pe bază de ordonanţă dată de procuror, iar astăzi vor fi duşi la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţia de luare de mită. Conform precizărilor făcute de Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului judeţean Neamţ, cei doi poliţişti au oprit în trafic un şofer care făcuse o depăşire călcând linia continuă şi i-au pretins 250 de lei, ca să nu-l amendeze. Omul i-a denunţat şi, ieri, s-a organizat flagrantul, cu ofiţeri DGA şi cu procuror de caz, ca la carte. Astăzi, soarta celor doi poliţişti stă în mâinile instanţei, care va decide dacă ăi trimite după gratii sau dispune cercetarea lor în stare de libertate.

“Este foarte grav ceea ce au făcut şi nu au nici un fel de scuză”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. “Au greşit şi este normal să răspundă, că doar legea este pentru toată lumea. Nu mai departe de acum două săptămâni au fost instruiţi pe linie de corupţie şi iată ce au înţeles. În plus au atâtea exemple din partea colegilor lor, mai ales din partea celor din zona Roman, care au denunţat, în repetate rânduri, tentativele de a fi mituiţi. Ce să zic? Din moment ce procurorul a luat măsura reţinerii, lucrurile vor decurge într-un anumit fel. Culmea este că agentul Bîrdîzău, despre care au mai existat semnale în trecut, a beneficiat nu doar de instruirea colectivă anticorupţie, ci şi de şedinţe individuale. Atât a înţeles, atât a făcut, deşi are vechime în sistem şi ştie foarte bine ce riscă. Noi nu avem restanţe la drepturile salariale, deci cu atât mai mult nu au nici o scuză, indiferent cât ar fi vremurile de grele. Înseamnă că nevoile lor sunt mai mari decât veniturile, dar asta se întâmplă în cazul a 80-90% dintre români”.

Declaraţia de avere a agentului Zabulic arată mai mult a declaraţie de sărăcie. Poliţistul nu are nici terenuri, nici casă, nici maşină, în schimb are un credit de 20.000 de euro, pe care trebuie să-l achite până în 2018, şi un “salar” (aşa a scris, aşa cităm) de 15.000 de lei anual. Colegul său Gavril Bîrdîzău stă mult mai bine. În primul rând nu are datorii. În al doilea rând, anul 2011 chiar a fost benefic pentru starea lui materială. A obţinut o moştenire de 3,5 ha teren în Hangu, plus o casă de 60 mp, care s-au adăugat apartamentului pe care îl avea deja la Roznov. Tot în 2011 şi-a cumpărat şi un autotuirism, marca Ford, pentru care nu a făcut împrumut. E adevărat salariul lui e aproape dublu faţă de al colegului, şi anume 29.400 de lei pe an. Exact ăia 125 de lei îi lipseau ca să fie “împlinit” de sărbători.

C.M.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/politisti-incatusati-pentru-spaga/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.