spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

203 revoluţionari vranceni, doar vreo 30 autentici

- Advertisement -

Asociaţia condusă de veterinarul Paul Alexandru doreşte epurarea pretinşilor revoluţionari, a celor care au drepturi pe care nu le merită

Meciul veterinar Paul Alexandru, preşedintele Asociaţiei  Luptătorilor, Invalizilor, Răniţilor, Urmaşilor din Decembrie 1989 (ALIRUD) a susţinut ieri o conferinţă de presă cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la uciderea primilor romani din sangerosul decembrie ’89. Constituită în 1991 şi consfiinţită doi ani mai tarziu, asociaţia urmăreşte programul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi anume demascarea pretinşilor revoluţionari, a revoluţionarilor de ocazie. “SSPR doreşte refacerea atat a evenimentului istoric, cat şi a imaginii revoluţionarilor prin epurarea revoluţionarilor de ocazie, a tuturor celor care au certificat de revoluţionar fără să aibă niciun merit sau care au făcut parte din aparatul de stat sau din viaţa politică a vremei. Asta vrem să facem şi noi în Vrancea şi ne-am aliniat la politicile SSPR-ului, la criteriile de stabilire a autenticilor revoluţionari. Noi dorim excluderea de la drepturile de revoluţionar a foştilor miliţieni, militari, SRI-şti, a tuturor celor care au făcut parte din sistem. Totodată, nu pot fi numiţi revoluţionari cei care au fost împuşcaţi absolut întamplător pe stradă. Dacă au avut de suferit, să îşi ceară drepturile la instituţiile din domeniul protecţiei sociale”, a declarat Paul Alexandru, el însuşi rănit la Bucureşti, după cum a spus în cadrul conferinţei.

Victimele de pe 22 decembrie, comemorate în Grădina Publică

Următoarea acţiune a asociaţiei va avea loc pe 22 decembrie, la ora 11.00. Aceasta va fi susţinută în Grădina Publică, la monumentul dedicat celor care au murit pentru libertatea acestui neam. Membrii acestei asociaţii fac un apel pe această cale către focşăneni, partide politice, ONG-uri, reprezentanţii instituţiilor să vină duminică, 22 decembrie, pentru a ţine un moment de reculegere celor care s-au jertifit pentru ţară. Potrivit membrilor asociaţiei la nivelul Vrancei (Focşani, Adjud, Panciu) sunt 203 posesori de certificate de revoluţionar, dar din aceştia doar circa 30 ar fi revoluţionari autentici, în timp ce restul sunt simpli impostori sau revoluţionari “de ocazie”. La conferinţă au participat şi Constantin Mandroiu, vicepreşedintele asociaţiei, dar şi Costică Trandafir, membru permanent în biroul permanent. (S. TUDOSE)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/100941-203-revolutionari-vranceni-doar-vreo-30-autentici.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.