spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: O șosea inaugurată acum doi ani e ÎNCHISĂ de un an și jumătate

- Advertisement -

După doi ani de zile, în decembrie 2011, șoseaua de centură a Caransebeșului a fost inaugurată cu mare fast. Se cheltuiseră ”numai” 2,5 milioane de euro pentru fiecare din cei 12 kilometri. Lucrarea a ținut cinci luni.

După ce tot anul 2013  șoseaua de centură a Caransebeșului a fost ținută închisă, pentru reparații la podul de la Valea Seacă (același pod carea  necesitat intervenții urgente la numai cinci luni după ce șoseaua a început să fie tranzitată de mașini), CNADNR a anunțat zilele acestea că drumul rămâne închis până la Paște, anul viitor.

Pentru cei 12 kilometri de drum cu două benzi CNADNR a plătit 30 de milioane de euro, iar acum se cheltuiesc alți bani pentru reconstrucția podului realizat în urmă cu numai trei ani. În ciuda sumei cheltuite, șoseaua a avut mereu nevoie de reparații. Primele au închis centura două luni în mai 2012, au urmat altele în toamna aceluiași an, apoi în mai anul acesta șoseaua a fost din nou închisă – ”din cauza degradărilor apărute în lunile martie – aprilie 2013 la viaductul Valea Mică de la km 7+375”, după cum se arată într-o informare de la CNADNR. Deoarece peste vară, după desfacerea unei părţi din structura viaductului, s-a constatat existenţa altor probleme, precum şi avansarea degradărilor anterioare, s-a dat un nou termen de finalizare a lucrărilor – 30 septembrie. În toamnă DRDP Timișoara a informat că  ”s-a luat hotărârea de închidere a traficului şi demolarea părţii superioare a structurii (n.r. viaductului) în vederea refacerii în totalitate”, deoarece s-au constatat și tasări ale asfaltului. Închisă în 15 mai, varianta de ocolire a Caransebeșului ar trebui să fie redeschisă traficului pe 15 decembrie. ”S-a constatat că acele tasări erau de adâncime, transmiţându-se până la partea inferioară a construcţiei”, susține directorul regional al DRDP Timișoara, Ioan Ambruș. Oficialii de la Drumuri au anunțat că șoseaua va rămâne închisă până pe 15 aprilie 2014, deoarece podul nu a putut fi încă reparat.

Clădirile de patrimoniu se ruinează în Caramsebeș

În lipsa celor 12 kilometri de șosea ocolitoare, clădiri de sute de ani din centrul Caransebeșului riscă să nu mai poată rămâne verticale. Fosta Procuratură,  găzduită până anul trecut în prima clădire cu etaj din municipiu,  Garnizoana edificată în timpul Împărătesei Maria Tereza ori Palatul Comunității de Avere sunt doar trei exemple de clădiri istorice din centrul orașului pe fațadele cărora fisurile provocate de traficul greu se văd cu ochiul liber. Zilnic prin fața lor trec sute de tiruri încărcate cu tone de marfă.
În lipsa altor măsuri pe care le-ar putea lua, primarul Caransebeșului le recomandă concetățenilor săi să circule cu grijă prin centrul orașului, mai ales în preajma clădirilor istorice. ”Suportăm cu greu traficul mașinilor de mare tonaj prin centrul orașului nostru, într-o zonă care e protejată architectural inclusiv prin planul urbanistic. Palatul Comunității de Avere, Garnizoana din timpul Împărătesei Maria Tereza, fostul sediu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș sunt doar trei exemple de imobile vechi de secole care se degradează din cauza tirurilor. Din ultimul imobil procurorii au fost evacuați”, a declarat primarul Marcel Vela.
Magistrații care aveau birourile în prima clădire cu etaj din oraș au fost mutați încă din iarnă, de teamă ca imobilul să nu se dărâme peste ei.

Autor:  Georgeta Petrovici

Citiţi mai mult: SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: O șosea inaugurată acum doi ani e ÎNCHISĂ de un an și jumătate – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/se-intampla-in-romania-o-sosea-inaugurata-acum-doi-ani-e-inchisa-de-un-an-si-jumatate-1072910.html#ixzz2niUXVzDX
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.