spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Victor Ponta: ”Nu cred că domnul Antonescu are o înţelegere cu Traian Băsescu”

- Advertisement -

Invitat în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, premierul Victor Ponta a vorbit despre recentele schimburi de replici din USL, dar și despre modificările la Codul Penal.

  • E o tensiune care există, întotdeauna, pentru că eu ţin mult la ideea că suntem solidari. Eu, azi, nu doar azi, de trei ani, nu m-am exprimat în public critic la adresa domnului Antonescu. Azi a trebuit să lămuresc o situaţie, cred că am lămurit-o. Dacă am folosit termeni care l-au supărat pe domnul Antonescu, îmi pare rău. Trebuia spus adevărul, care era cel pe care l-am spus az. Cred că USL trebuie să rămână împreună. Nu cred că domnul Antonescu are o înţelegere cu Traian Băsescu.
  • Cred că au fost momente în care a contat pentru Crin mai mult părerea duşmanilor decât părerea prietenilor
  • Sunt nişte lucruri care s-au adunat în timp, dar cred că principala problemă a fost că au cântat prea mult sirenele de la Cotroceni şi uneori nu ne-am pus destulă ceară în urechi ca să nu le auzim. Vreau să rămânem impreună şi să facem ce le-am promis oamenilor.
  • Eu vreau un preşedinte care să-i unească pe oameni, nu să-i agite.

Despre Traian Băsescu:

  • Mai sunt 11 luni până când  preşedintele Băsescu va pleca din funcţie şi va trebui să răspundă întrebărilor la care nu vrea să răspundă în aceste zile. Nu vom avea linişte până la anul când va pleca preşedintele Băsescu din funcţie.
  • Orice om care nu este de acord cu Băsescu este în pericol de a i se deschide dosar penal.
  • Odată cu Traian Băsescu, trebuie să se încheie un sistem care ne-a făcut să ne fie frică să vorbim liber, un sistem care ne-a învăţat că cine stă drept este lovit de o instituţie a statului.
  • Mă aştept la orice de la domnul Băsescu, dar eu sunt vaccinat. Până acum am rezistat destul de bine. În decembrie 2014, îl voi ajuta să-şi strângă lucrurile de la Cotroceni.

Despre modificările la Codul Penal:

  • Nu e adevărat că se creează o superimunitate. Trebuie discutat acest proiect cu toţi cei care aplică legea. Acel proiect trebuia prezentat şi discutat, şi asta se va întâmpla.
  • Odată cu Traian Băsescu, trebuie să se încheie un sistem care ne-a făcut să ne fie frică să vorbim liber, un sistem care ne-a învăţat că cine stă drept este lovit de o instituţie a statului.
  • Legea amnistiei ar urma să pună în libertate oameni cu pedepse relativ mici, cu excepţia persoanelor care au comis infracţiuni cu violenţă şi acelor infracţiuni de corupţie din codul penal. Este o politică aplicată în toate ţările europene.
  • Am tot respectul pentru prietenii României şi partenerii României. SUA este un partener important. Dar eu cred în parteneriate, adică respect între ţări. România trebuie să îşi păstreze relaţiile bune cu ţările partenere , dar trebuie să ofere şi să primească respect şi seriozitate.

Despre șefia TVR:

  • Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu.
  • Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care s-au plătit nişte disponibilizări, s-au mai plătit nişte investiţii. Situaţia actuală este însă în continuare extrem de gravăa.
  • Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci. Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist.
  • Preocuparea mea este dacă putem să facem din Televiziune publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale.

Despre numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii:

  • Mi-aş fi dorit ca funcţia de ministru al Culturii să fie ocupată de o mare personalitate culturală. Îmi doresc ca domnul Ştirbu, care nu are această dimensiune culturală, să fie un bun administrator.

Autor:  Alexandra Ciliac

Citiţi mai mult: Victor Ponta: ”Nu cred că domnul Antonescu are o înţelegere cu Traian Băsescu” – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-nu-cred-ca-domnul-antonescu-are-o-intelegere-cu-traian-basescu-1072886.html#ixzz2niOa8NLs
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.