spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Serviciile de informaţii, cooptate pentru a rezolva furtul de ţigări din Camera de Corpuri Delicte de la Poliţia Rădăuţi

- Advertisement -

Cazul halucinant de la Poliţia Rădăuţi, soldat cu furtul a 59.000 de pachete de ţigări din Camera de Corpuri Delicte, se transformă treptat într-o anchetă de mari proporţii. Dacă iniţial dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, între timp ancheta este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pentru a elucida cum a fost posibil acest furt de proporţii, comis chiar din sediul unei instituţii de poliţie fără ca nimeni să sesizeze acest aspect, procurorii au cerut sprijinul tuturor celor care pot oferi informaţii şi date care să ajute la rezolvarea dosarului.

Printre instituţiile cărora li s-a solicitat ajutorul se numără şi serviciile de informaţii, şi asta pentru că există indicii că mai multe persoane cu funcţii de conducere nu sunt străine de fenomenul care se derula cu ţigările din Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Rădăuţi.

De asemenea, au fost delegate mai multe structuri operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava pentru a efectua acte de urmărire penală şi acţiuni cu caracter operaţional.

Din primele date de anchetă, totul a fost posibil pentru că nu s-a asigurat paza în mod eficient, asta în condiţiile în care camerele de supraveghere ale Poliţiei Rădăuţi erau defecte de mai mult timp.

Interesant este că prin Rădăuţi furtul de ţigări din Camera de Corpuri Delicte este cunoscut şi sub denumirea de „afacerea cadrelor”, cu trimitere la faptul că oameni cu putere de decizie ar fi implicaţi în acest scandal.

Până în prezent, în acest dosar nu s-a început urmărirea penală împotriva nimănui, dar este de aşteptat ca acest pas procedural să fie declanşat în orice moment.

Furtul din Camera de Corpuri Delicte de la Poliţia Gura Humorului

Un alt caz similar s-a înregistrat în urmă cu câţiva ani la Poliţia Gura Humorului. În perioada ianuarie-august 2010, profitând că era gestionar al bunurilor aflate în camera de corpuri delicte, agentul Dumitru Drelciuc a furat şi vândut 81.161 de pachete de ţigări de diferite mărci, producând un prejudiciu de 777.704 lei.

Pentru a-şi acoperi manevrele ilegale, agentul Poliţiei Gura Humorului a trecut în registrul de intrare-ieşire că a predat diferite cantităţi de ţigări către SC Gallaher SRL, o firmă din Bucureşti, care se ocupa cu distrugerea ţigaretelor.

Astfel de „operaţiuni” de predare-primire au avut loc de 109 ori, culmea, către o firmă despre care anchetatorii au aflat ulterior că era dizolvată, întreaga activitate fiind preluată de o altă societate din Bucureşti.

Dumitru Drelciuc a fost găsit vinovat pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals şi a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-14/Serviciile-de-informatii-cooptate-pentru-a-rezolva-furtul-de-tigari-din-Camera-de-Corpuri-Delicte-de-la-Politia-Radauti#ixzz2ncZIbzgV

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.