spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Două eleve, accidentate pe trecerea de pietoni de lângă şcoală

- Advertisement -

Două minore, una în vârstă de 10 ani şi una de 12 ani, eleve la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, au fost accidentate de o maşină pe trecerea de pietoni, în imediata a apropiere a şcolii la care învaţă. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.00, pe DN 29, drumul care face legătura între Suceava şi Botoşani.

Şoferul care le-a accidentat, Virgil David, din Suceava, conducea un autoturism Audi 80, dinspre Suceava. Ajuns la trecerea de pietoni, acesta le-a văzut prea târziu pe fetele care au traversat din stânga sa.

„O maşină care venea din sens opus a trecut pe lângă mine, iar ele au traversat pe după acea maşină, în fugă, ţinându-se de mână. Au ieşit drept în faţa mea, era gheţuş, era şi mâzgă, nu aveam viteză, dar nu am putut să evit impactul”, s-a justificat şoferul.

La ora accidentului carosabilul nu era uscat, deoarece începuse să ningă.

Cele două fete au fost duse mai întâi la spitalul din localitate, după care ambulanţele SMURD le-au transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

O vânzătoare de la un magazin din apropiere a povestit ce a găsit la faţa locului, imediat după impact.

„Am auzit o frână şi am ieşit să văd ce s-a întâmplat. Cele două fetiţe erau căzute în şanţ. Una dintre fetiţe leşina, dar îşi revenea imediat, în timp ce cealaltă era lovită la faţă, îi curgea sânge şi o durea o mână”, a relatat Viorica Pavăl.

La faţa locului au ajuns poliţişti rutieri, care au demarat o anchetă. Urmele de frânare ale autoturismului Audi erau pe aproximativ zece metri.

Şoferul nu a redus suficient viteza, deşi nu avea vizibilitate

Conform poliţiei, accidentul s-a produs din cauză că şoferul nu a redus suficient viteza pentru a acorda prioritate la traversare, pe locul marcat. Acesta trebuia să reducă viteză cu atât mai mult cu cât din sens opus venea o altă maşină şi nu avea vizibilitate asupra trecerii de pietoni.

Conform primelor investigaţii medicale, fetiţa în vârstă de 10 ani a suferit o fractură de antebraţ stâng, fiind internată la Chirurgie Infantilă. Medicii au estimat că aceasta va avea nevoie de aproximativ 35 de zile de îngrijiri medicale.

Cealaltă victimă, fata de 12 ani, a scăpat mult mai uşor, cu excoriaţii şi contuzii minore şi urma, aseară, să fie externată.

Copii accidentaţi unul după altul, în ultimele zile

În ultimele zile, mai mulţi copii au fost implicaţi în accidente rutiere.

Astfel, pe 5 şi 6 decembrie, la finele săptămânii trecute, trei copii, de 8, 10 şi 15 ani, au căzut victime în accidente rutiere. Accidentele s-au produs după traversări neregulamentare ori traversări imprudente, pe treceri de pietoni dar în fugă.

Într-un alt caz, acum două zile, marţi, a fost accidentată încă o minoră de 10 ani.

Poliţiştii au transmis un apel către copii, dar mai ales către părinţi, cu privire la necesitatea ca minorii să aibă o minimă educaţie rutieră.

de Florin PAIU, Cristina RUSU
Click aici pentru VIDEO


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-12/Doua-eleve-accidentate-pe-trecerea-de-pietoni-de-langa-scoala#ixzz2nKth2ZZA

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.