spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Poliţist din Belceşti, nevinovat, bănuit de mită, trecut prin furcile caudine

- Advertisement -

Pentru a-i face rău poliţistului din localitate, un bărbat din Belceşti l-a reclamat pe la Parchet spunând că ia mită. Procurorii au demarat o anchetă, au dispus interceptări, pentru a afla că, de fapt, la mijloc este doar o răzbunare. Denunţătorul s-a ales cu dosar penal.

Un poliţist din judeţul Iaşi a ajuns sub lupa procurorilor fără a fi vinovat. Agentul Iulian B., de la Postul de Poliţie din Belceşti, a fost verificat pentru luare de mită de către procurorii ieşeni după ce un individ din sat care voia să-l denigreze a făcut un denunţ ca­lomnios la Direcţia Generală An­ticorupţie (DGA). Poliţistul a avut şi telefonul ascultat pentru 30 de zile, perioadă în care anchetatorii au aflat că acesta nu se ocupă cu nimic necurat. Denunţătorul său, Constantin Ovidiu Roman (34 de ani), a fost trimis în judecată ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Voia să-l denigreze pe poliţist

Potrivit rechizitoriului, moti­vul care l-ar fi determinat pe Ro­man să îl denigreze pe agentul din Belceşti s-ar trage de la o altercaţie în care mai mulţi amici de-ai săi au fost implicaţi. La finele anului 2009, mai multe persoane s-au bătut într-un bar din Liteni în timpul unei acţiuni de rutină a Poliţiei. La faţa locului se afla şi agentul Iulian B., care a le­gitimat indivizii implicaţi, printre care şi prieteni de-ai lui Roman. La scurt timp, câţiva dintre bătăuşi au fost trimişi în judecată pentru ultraj. În timpul judecăţii, amicii lui Roman l-au propus pe acesta martor, ieşeanul urmând să de­clare că, în ziua scandalului, poliţistul ar fi fost cel care îi lovise pe amicii săi. Înainte de audierea sa, învinuitul a mers la DGA şi a zis că poliţistul ia mită inventând o presupusă filieră prin care acesta, împreună cu un angajat de la Serviciul de Permise, ar furniza permise de conducere contra cost. „În timpul denunţului, învinui­tul a precizat că are informaţiile de la un prieten de-al său, dând un nume şi un număr de telefon de-al acestuia. În aceeaşi zi, pro­curorul de caz a solicitat interceptarea convorbirilor poliţistului şi a persoanei de la Serviciul de Permise, precum şi al denun­ţătorul, existând suspiciuni cu privire la cele expuse de acesta“, a spus Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tri­bunal.

Timp de o lună, anchetatorii au aflat că poliţistul denunţat nu este corupt, identificând şi persoana despre care Constantin Roman a precizat că i-a spus despre presupusele fapte de luare mită. A fost astfel găsit un fost coleg din clasele primare de-al denunţătorului, care habar nu avea despre cele expuse de Roman.

Bărbatul din Belceşti avea să fie ulterior pus sub acuzare pentru min­ciuna sa, chiar dacă în faţa anchetatorilor el a precizat că a fost de bună-credinţă.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/politist-din-belcesti-nevinovat-banuit-de-mita-trecut-prin-furcile-caudine–33274.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.