spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Mii de nemțeni la lumânare

- Advertisement -

*Primele semne de iarnă au lovit liniile de distribuție de curent electric

*Dacă puținii fulgi de iarnă nu au pus probleme deosebite drumarilor, în schimb, vântul puternic a lăsat pe întuneric locuitorii din 9 sate din județ

*Ieri după-amiază, avariile fuseseră rezolvate

Vântul puternic care a lovit județul Neamț în ultimele două zile a lăsat mii de locuitori din 9 sate nemțene pe întuneric.

Ieri dimineață, din raportările avariilor de către E-On la Prefectura Neamț, situația nu era deloc îmbucurătoare. Trei sate mari din Neamț – Podoleni, Negritești, Mărgineni – erau totalmente fără curent electric. În alte șase sate – Hoisești, Girov, Secuieni, Izvoare, Rotunda și Doljești – era afectată doar câte o linie de distribuție și ”căzute” între 2 și 7 posturi de transformare.

De ieri dimineață, cele 4 echipe de intervenție ale E-On Moldova au plecat la intervenții și până după amiază problemele fuseseră rezolvate. ”Acum e ora 15. De mai bine de o oră și jumătate am fost informat că s-a intervenit la toate avariile de natură electrică. În acest moment, nu mai este nici un beneficiar afectat de problema care se înregistra dimineață”, a precizat ieri prefectul George Lazăr care este și șeful Comandamanetului Județean pentru Situații de Urgență.

Intervenții cu antiderapant pe drumuri

Pe partea de artere rutiere, puțina zăpadă căzută nu a pus probleme deosebite. Și pe drumurile naționale și pe cele județene s-a intervenit unde a fost cazul. A fost vorba însă de intervenții ”cu lama sus” (nefiind vorba de strat de zăpadă), pe bază de împrăștiat material antiderapant.

Astfel, Secția de Drumuri Naționale a intervenit în prima parte a zile cu 17 utilaje, împrăștiind 130 de tone de material antiderapant pe 4 drumuri importante din județ (DN 15 Bradu – Poiana Largului – Bicaz – Piatra Neamţ – Costişa; DN 15 C Piatra Neamţ – Târgu Neamţ – Târzia; DN 15 D Piatra Neamţ-Roman-Crăieşti; DN 12 C Bicaz-Bicaz Chei).

Și prestatorii de servicii care au contract cu Consiliul Județean au acționat pe câteva sectoare de drum județean (DJ 155 F Bistricioara – Durău; DJ 157 B Mănăstirea Pîngăraţi; DJ 157C Bisericani; DJ 127A, Toşorog – Dămuc şi  Bicaz Chei – Huisurez).

Toate aceste intervenții pe drumurile publice au avut ca scop prevenirea sau limitarea fenomenului de producer de polei.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/mii-de-nemteni-la-lumanare/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.