spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Şosea blestemată: Două accidente cu 12 răniţi, în aceeaşi zi, în zona Dărmăneşti

- Advertisement -

Nouă răniţi, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit într-un tir

Nouă persoane, opt adulţi şi un copil, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, aseară, după ce un microbuz de transport persoane a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un tir. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, pe DN 2 – E 85, la ieşirea din Dărmăneşti spre Rădăuţi, în accident mai fiind implicată şi o a treia maşină. Din ancheta poliţiei rezultă că accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care, în mod inconştient, a intrat în depăşire, pe o porţiune de drum cu marcaj longitudinal continuu.

Şoferul tirului: „El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”

Microbuzul, aparţinând firmei Intertrans, efectua o cursă regulată de la Suceava la Rădăuţi. La volan se afla Nicolae Iosub, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Suceava.

Pe o porţiune de drum în aliniament, chiar în dreptul indicatorului de la ieşirea din comuna Dărmăneşti, şoferul a intrat pe sens opus, de unde venea tirul. Impactul nu a mai putut fi evitat. Microbuzul s-a izbit violent în tir, după care a fost lovit şi din spate, de un autoturism Opel Astra înmatriculat în Botoşani.

Şoferul autotrenului, Mihai Argint, din Fântânele, a declarat: “Am apucat să frânez, l-am văzut că vine spre mine, am tras spre dreapta cât am putut. El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”.

Şoferul autoturismului Opel Astra, Florin Asofronei, din Coţuşca – Botoşani, care venea din spatele microbuzului, a relatat: “Eram în spate, am văzut tirul şi microbuzul, dar nu am avut ce face. Microbuzul s-a izbit în tir şi apoi a ricoşat înapoi, direct în mine”.

O călătorie transformată în coşmar, printre fiare contorsionate

La faţa locului au intervenit echipaje ale Detaşamentului de pompieri Suceava şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu opt ambulanţe şi un echipaj de descarcerare.

Opt pasageri din microbuz, printre care şi un copil de 5 ani, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Ulterior, şi un pasager din Opel, care avea leziuni la cap, a fost transportat la spital.

Una dintre pasagerele din microbuz, Ioan Bodnărescu, care a rămas la faţa locului, a descris scenele de coşmar: “Am auzit un pocnet puternic, nu am văzut nimic altceva. Era în maşină o femeie căzută printre noi, plină de sânge, avea dinţii săriţi, a fost nenorocire, tare greu am ieşit din fiare de acolo”.

O bătrână rănită mai grav. Restul victimelor au scăpat uşor

Din fericire, având în vedere modul în care s-a produs accidentul, consecinţele nu au fost foarte grave.

După cum a precizat aseară medicul Loredana Ştirbu, de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cele mai multe victime prezentau contuzii la nivelul membrelor, traumatisme cranio-cerebrale minore, cu diferite excoriaţii şi plăgi. Mai grav rănită era o femeie în vârstă de 85 de ani, cu plăgi contuze multiple la nivelul feţei, cu posibilă fractură nazală şi traumatism toraco-abdominal.

De precizat că la momentul producerii accidentului o cioată de copac de la marginea drumului european ardea, astfel că vizibilitatea din zonă era mai scăzută.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), care urmează să stabilească dacă transportul de persoane se făcea cu respectarea normelor în vigoare.

Traficul de pe E 85 a fost blocat şi în cazul acestui accident în jur de o oră.

Accident cumplit, cu trei copilaşi proiectaţi pe carosabil

Trei fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani fost implicaţi într-un groaznic accident rutier pe DN 2 – E 85, fiind proiectaţi pe carosabil, printr-un geam, din maşina condusă de mama acestora. Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, între Dărmăneşti şi Pătrăuţi. Doi dintre copii au suferit leziuni grave, situaţia unuia fiind destul de delicată, iar evoluţia incertă.

Cum s-a produs accidentul

Daniela Tamaş, în vârstă de 31 de ani, din Dărmăneşti, conducea, ieri dimineaţă, un autoturism Fiat Punto. A plecat de acasă, de la Dărmăneşti, spre Suceava, alături de cei trei copii ai săi, o fetiţă în vârstă de 6 ani şi doi băieţei, unul de 5 ani şi unul de 3 ani. Femeia se afla la volan, iar cei trei copii pe bancheta din spate.

Accidentul s-a produs pe o porţiune de drum în linie dreaptă, pe care în general se circulă cu viteză.

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, conducătoarea auto a vrut să intre într-o depăşire, însă, văzând că nu are timp să efectueze manevra, din cauza unei maşini din faţă, a intrat în panică. A încercat să revină pe sensul său de mers şi a tras de volan dreapta, pierzând controlul asupra direcţiei de mers. Autoturismul s-a rotit pe carosabil şi a ieşit uşor în decor, unde a lovit o cioată de copac. A fost momentul în care autoturismul Fiat s-a răsturnat.

În urma accidentului, traficul pe E 85 a fost blocat în totalitate aproximativ o oră.

Scene de coşmar: Mama îşi căuta copiii pe carosabil

Un martor ocular a descris scenele de coşmar.

„Era în depăşire, s-a pierdut şi a început să tragă de volan. A pierdut controlul, s-a lovit de o cioată şi după aceea a urmat dezastrul. Am oprit şi am sunat imediat la 112. Copiii din maşină, care probabil nu purtau centuri, au fost aruncaţi pe carosabil. Doamna de la volan a coborât şi a început să-i caute”, a declarat Florin Terteliu, care era în trafic la volanul unei maşini.

La faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava, cu ambulanţe SMURD şi echipaj de Descarcerare.

Plutonierul Mihai Scutelnicu, de la Detaşamentul Suceava, a declarat: “La locul accidentului am găsit un autoturism avariat, iar în afara lui au fost proiectaţi, pe carosabil, trei copii. Conducătoarea auto a ieşit singură din maşină, fiind conştientă şi fără leziuni”.

Probleme deosebite cu unul dintre copii

Având în vedere că au fost proiectaţi printr-un geam, dintr-o maşină scăpată de sub control, se poate spune că micuţii au avut mare noroc că nu au fost striviţi.

Ei au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean.

Cele mai mari probleme din punct de vedere medical le pune băiatul în vârstă de 5 ani.

După cum a precizat medicul urgentist Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, micuţul a suferit ruptură de splină, contuzie de rinichi stâng şi o contuzie pulmonară.

Copilul a fost operat de urgenţă, fiindu-i extirpată splina. Medicii sperau ca rinichiul traumatizat să răspundă la tratament şi să nu fie nevoie de încă o intervenţie chirurgicală.

Fetiţa în vârstă de 6 ani are şi ea mai multe leziuni, printre care un traumatism cranio-facial şi fractură de claviculă. Mai uşor, conform primelor investigaţii, a scăpat copilul de 3 ani, diagnosticat cu traumatism cranio-facial minor şi contuzie pulmonară minoră.

de 
Click aici pentru VIDEO

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-10/Sosea-blestemata-Doua-accidente-cu-12-raniti-in-aceeasi-zi-in-zona-Darmanesti#ixzz2n9YpFZxx

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.