spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

MANĂ CEREASCĂ pentru MARII CORUPŢI. ​Legea amnistierii a fost votată la secret

- Advertisement -

Proiectul de lege privind aministierea propus de deputații Nicolae Paun și Mădălin Voicu a fost amendat luni noaptea la secret de catre deputații juristi. În timp ce la ședința Comisei Juridice se discuta legea lobby-ului, o parte din membrii comisiei s-au intalnit separat intr-o alta sala si au amendat legea amnistierii.

Legea amnistierii are ca obiect reglementarea amnistierii infracțiunilor pentru care Codul Penal sau legile specială prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la patru ani, inclusiv amenda, precum și grațierea în întregime a pedepselor de până la șase ani aplicate de instanța de judecată, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei, scrie Hotnews.ro.

Printre marii beneficiari ai legii se numară fostul premier Adrian Năstase, pentru care s-ar înlatura interdicția prin care nu are voie sa ocupe o functie publică doi ani. Alți condamnați care ar scapa de acuzații: Emilian Cutean (5 ani), fost secretar de stat si apropiat al PSD, George Becali (3 ani)

Proiectul – aprobat de Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților din Camera Deputaților – a fost respins inițial de Senat, însă în 4 iunie, comisia din Camera Deputaților i-a dat aviz pozitiv.

Totodată Uniunea Social Liberală și-a propus să adopte în regim de urgență legea lobby-ului, propusă de Constantin Niță (PSD) în 2010 și legea care extinde atribuțiile Camerei de Comerț, organism condus de Mihai Vlasov, un apropiat al PNL.

Cele două legi se află în stadiul final și așteaptă raportul de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Potrivit sursei citate, deputații juriști au dat aviz favorabil inițiativelor legislative, iar ele vor intra la votul final astăzi, în plenul Camerei Deputaților.

Legea lobby-ului definește noțiunea de lobbyst de profesie, o persoană care în calitate de angajat prestează servicii care implică o comunicare de tip lobby, în schimbul unor compensații materiale, dar nu și acea persoană ale cărei activități de lobby constituie mai puțin de 20% din serviciile furnizate clientului sau într-o perioadă de șase luni.

Proiectul de lege interzice desfășurarea activității de lobby de către parlamentari, membri ai guvernului, angajați din administrația publică, agenții sau regiile de stat, precum și de către operatorii economici în cadrul cărora statul deține o participație mai mare de 51%. Nici partidele politice și conducătorii acestora nu pot face lobby.

Puterile sportive pentru Camera de Comerț implică avizarea organizării de târguri, expoziții de către orice persoană – inclusiv Guvernul va avea nevoie de aviz pentru a participa la târgurile internaționale – oferirea de atestate de înregistrare și de actualizare anuală a comercianților în baza de date a Camerei. Cei care nu se înscriu, nu pot funcționa, chiar dacă sunt înscriși la Registrul Comerțului.

Autor:  Sorin Breazu Alexandra Ciliac

Citiţi mai mult: MANĂ CEREASCĂ pentru MARII CORUPŢI. ​Legea amnistierii a fost votată la secret – Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-vrea-sa-treaca-in-regim-de-urgenta-trei-legi-controversate-1071662.html#ixzz2n3pbrKy4
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.