spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

5 colete cu aur confiscate de poliţişti

- Advertisement -

* Bijuteriile au fost trimise la Banca Naţională pentru expertiză

* Bărbatul care le transporta la o casă de amanet din Roman a spus că le-a cumpărat de la un bătrân din Constanţa

Patroana unei case de amanet din Roman a devenit subiect de anchetă, după ce poliţiştii i-au confiscat 5 colete cu bijuterii, pentru care nu avea acte de provenienţă şi de însoţire. Maşina cu care era transportat aurul a fost oprită, vineri, pe E 85, la intrarea în Roman.

“În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, la data de 06.12.2013, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ şi al Poliţiei Municipiului Roman, au identificat în trafic un autoturism condus de C. Mircea, de 55 de ani, din Roman, pe E 85, care, la intrarea în municipiul Roman, a fost oprit, constatându-se că transporta 5 colete în care se aflau bijuterii susceptibile a fi din aur, în greutate de aproximativ 2,5 kg, fără a deține documente legale de provenienţă şi însoţire”, se arată în comunicatul IPJ Neamţ.

Şoferul a spus că destinatara bijuteriilor este Gabriela Hancearuc (59 de ani) din Roman, patroana unei firme care se ocupă cu comerţul de metale preţioase, şi deţine o casă de amanet în oraş. Întrebat de unde anume a procurat bijuteriile, bărbatul a declarat că le-a cumpărat de la un bătrân din Constanţa, ceea ce este greu de crezut având în vedere cantitatea. Până una, alta, aurul a fost trimis la Banca Naţională, singura instituţie care are autoritatea de a stabili că e vorba despre un metal preţios, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La o primă estimare, poliţiştii au stabilit că valoarea totală a bijuteriilor este de 350.000 lei.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/5-colete-cu-aur-confiscate-de-politisti/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.