spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Sucevean condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omor

- Advertisement -

Un tânăr de numai 25 de ani, din satul Lucăceşti, a primit o condamnare grea din partea autorităţilor belgiene, care l-au găsit vinovat pentru viol şi omor. Adrian Fundăcescu, zis „Tompi”, trebuie să stea în puşcărie pentru o perioadă de 25 de ani în urma verdictului dat vineri seară.

Adrian Fundăcescu a fost declarat vinovat de uciderea unei femeie din comuna Aywaille, în noaptea de 20 spre 21 mai 2011, în jurul orei locale 01.30 (02.30 ora României). Victima, în vârstă de 39 de ani, a fost agresată în plină stradă şi constrânsă prin forţă să îl urmeze pe agresor, după care a fost violată, sufocată şi strangulată.

Cadavrul femeii a fost descoperit în ziua următoare de trecători, fiind acoperit cu frunze. Adrian Fundăcescu a fost identificat ca fiind autorul faptelor. El frecventa aceeaşi cafenea ca victima şi se afla sub influenţa alcoolului atunci când a văzut-o trecând pe stradă şi a decis să o violeze.

Acuzatul a contestat intenţia de a o ucide şi a vorbit despre un deces accidental, cauzat de violenţa din timpul violului. Dar juraţii au considerat că, în timpul violului care a durat mai multe minute, Adrian Fundăcescu a decis să ucidă victima pentru a se asigura că nu îl va denunţa. Pentru a o împiedica să strige, el a recurs la strangulare.

„Tompi” lucra la negru în Belgia

Potrivit site-ului www.rtl.be, totul s-a petrecut pe un drum public, iar vecinii au auzit-o pe femeie ţipând, dar nu au reacţionat în nici un fel. Jurnaliştii cotidianului „La Meuse” susţin că Adrian Fundăcescu muncea la negru în regiune, iar la scurt timp după producerea faptei ar fi dispărut din zonă. Acest ultim aspect a fost negat de sucevean, care i-a mărturisit avocatului său că a mai stat în Belgia încă două săptămâni după consumarea violului şi crimei de care este acuzat.

La scurt timp după producerea faptei, pe numele lui „Tompi” a fost emis un mandat european de arestare. În baza acestui mandat, Curtea de Apel Suceava a decis predarea tânărului în Belgia pentru a-şi rezolva problemele judiciare din acest stat.

În urmă cu doi ani şi jumătate, în faţa instanţei de judecată Adrian Fundăcescu nu a spus nimic în apărarea sa. Singurele indicii şi declaraţii au venit din partea lui Vasile Ciubotariu, avocatul din oficiu care l-a reprezentat.

„Clientul meu susţine că nu o cunoaşte pe victimă şi că a lucrat pentru o altă persoană din Belgia. De fapt, în materialul trimis de autorităţile belgiene se spune că <ar fi implicat>, iar de aici până la <a fi> este cale lungă. Ancheta a cuprins mai multe persoane, printre care şi Adrian, care spune că nu are nici o implicare”, declara în iunie 2011 Vasile Ciubotariu în faţa instanţei de judecată.

La acea vreme, Adrian Fundăcescu şi-a dat acceptul pentru predare, semnând în acest sens şi o declaraţie în faţa completului de judecată.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-09/Sucevean-condamnat-in-Belgia-la-25-de-ani-de-inchisoare-pentru-viol-si-omor#ixzz2my9GNQa8

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.