spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Au trecut trei zile si nu am primit rãspuns

- Advertisement -

Marti, 3 decembrie am adresat ministrului Radu Stroe urmãtoarele întrebãri:

Domnule ministru,

Având în vedere evenimentele din data de 2 decembrie de la Pungesti, judetul Vaslui, vã rugãm sã ne rãspundeti la urmãtoarele întrebãri:

– In virtutea cãrui ordin au intervenit jandarmii în data de 2 decembrie la Pungesti? Cine a emis acest ordin si ce contine?

– Care au fost premisele care au condus la emiterea ordinului de interventie la Pungesti în data de 2 decembrie. Au existat plângeri prealabile sau v-ati autosesizat cu privire la sãvârsirea în zonã a unor fapte de naturã sã aducã atingere linistii si ordinii publice si care sã impunã interventia deîndatã în forma deja cunoscutã cât si filmatã atât de angajatii dvs cât si de media?

– în baza cãrei legi, jandarmii au pãtruns în data de 2 decembrie pe proprietatea privatã a cetãteanului Eugeniu Iosub, cel care detine terenul pe care se aflã tabãra de lângã satul Silistea? Tin sã vã aduc la cunostintã cã existã o întelegere scrisã între proprietar si persoanele care se aflau pe acel teren prin care li se permitea accesul si sederea pe acel teren.

-De ce au blocat jandarmii Drumul Judetean 159 Vaslui – Gârceni mai bine de 24 de ore, începând cu 2 decembrie ora 5.00 pânã pe data de 3 decembrie ora 12.00?

-De ce nu s-a permis nici mãcar accesul presei în preajma terenului închiriat de Chevron, în acelasi interval de timp?

– De ce patruleazã jandarmii pe drumurile din comuna Pungesti, în baza cãrei legi si care este scopul? De ce legitimeazã oamenii care trec prin preajma terenului închiriat de Chevron?

– De ce nu s-a folosit metoda negocierii având în vedere raportul inegal de forte? N-ar fi trebuit ca forta sã fie folositã gradual si de ce interventia nu a fost efectuatã pe timp de zi?

-Existã vreun ordin de instituire a stãrii de urgentã în zona Silistea-Pungesti? Daca da, din ordinul cui a fost instituitã si ce contine acel ordin?

-Conform certificatelor medico-legale cetãteanul Constantin Spiridon precum si alte 20 de persoane prezintã multiple contuzii în urma interventiei jandarmilor la Pungesti în data de 2 decembrie. Veti pedepsi jandarmii responsabili de aceasta agresiune?

Redactor sef cotidian “Vremea Nouã” Vaslui,

Gelu Irimia

MENTIUNE: Vom continua sã publicãm aceste ãntrebãri pânã când institutiile statului ne vor rãspunde. De precizat cã singurul rãspuns dat pânã acum frizeazã ridicolul si nu are nicio legãturã cu ãntrebãrile de mai sus!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.