spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Au dispărut 52 de baxuri de ţigări din Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Rădăuţi. Ancheta este în plină derulare

- Advertisement -

Anchetă şi suspiciuni de furt din Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Rădăuţi. Chiar dacă oficial nu se ştie exact care este cantitatea de ţigări care „nu bate” cu ceea ce apare în acte, anumite surse spun că la mijloc ar fi 52 de baxuri de ţigări, caz în care valoarea prejudiciului se ridică la circa 60.000 de euro.

Totul a plecat de la verificările anuale pe care conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava le derulează la diferite unităţi din subordine. Surpriza a venit la Poliţia Rădăuţi, acolo unde Camera de Corpuri Delicte s-a dovedit o adevărată nebuloasă.

„În urma verificărilor s-a descoperit un plus de ţigarete, mărcile Viceroy şi Doina, dar şi un minus de ţigarete, mărcile Viceroy şi Winston. Deocamdată nu se cunosc cantităţile lipsă, dar o comisie care se ocupă de acest caz va stabili exact aceste detalii”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Între timp, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a deschis un dosar penal. În prezent, se derulează acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în dosar se vor efectua şi audieri pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi dacă este cazul să se extindă cercetările.

Precedentul de la Poliţia Gura Humorului

Un caz similar s-a înregistrat în urmă cu câţiva ani la Poliţia Gura Humorului. În perioada ianuarie-august 2010, profitând că era gestionar al bunurilor aflate în Camera de Corpuri Delicte, agentul Dumitru Drelciuc a furat şi vândut 81.161 de pachete de ţigări de diferite mărci, producând un prejudiciu de 777.704 lei.

Pentru a-şi acoperi manevrele ilegale, agentul Poliţiei Gura Humorului a trecut în registrul de intrare-ieşire că a predat diferite cantităţi de ţigări către SC Gallaher SRL, o firmă din Bucureşti, care se ocupa cu distrugerea ţigaretelor.

Astfel de „operaţiuni” de predare-primire au avut loc de 109 ori, culmea, către o firmă despre care anchetatorii au aflat ulterior că era dizolvată, întreaga activitate fiind preluată de o altă societate din Bucureşti.

Dumitru Drelciuc a fost găsit vinovat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals şi a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-05/Au-disparut-52-de-baxuri-de-tigari-din-Camera-de-Corpuri-Delicte-a-Politiei-Radauti-Ancheta-este-in-plina-derulare#ixzz2mgP5Y6rd

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.