spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

Nouã luni de la disparitia minorei din Ciocani

- Advertisement -

DISPERARE Adriana Elena Motas a dispãrut fãrã urmã de la scoalã pe data de 5 martie a.c. De atunci nu se mai stie nimic de ea, iar ancheta oamenilor legii bate pasul pe loc

DISPERARE Pãrintii Adrianei Elena Motas si-au pierdut rãbdarea. De 9 luni de zile asteaptã vesti din partea oamenilor legii, însã nu primesc nimic. Din disperare au trimis o plângere la Parchetul General de la Bucuresti. “De curând bunica Adrianei s-a stins din viatã. De dorul ei, a suferit enorm dupã nepoticã. O vizita în fiecare zi”, ne-a spus mama minorei dispãrute. Când a început scoala, Oana Motas a avut parte de un soc teribil. Coincidentã sau nu, a primit exact manualul de Biologie de pe care a învãtat sora ei cu un an înainte. Anchetatorii spun cã se fac în continuare cercetãri, dar rezultatele nu pot fi fãcute publice. Pe 18 octombrie Elena Adriana Motas a împlinit vârsta de 17 ani.

“Toti ridicã din umeri când vine vorba de Adriana”

Au trecut exact nouã luni de când Adriana Elena Motas, în vârstã de 16 ani (17 în prezent), din comuna Ciocani, a dispãrut fãrã urmã, într-o pauzã, de la Colegiul Tehnic “A. I. Cuza”, acolo unde era elevã în clasa a X-a. În tot acest timp fata a fost cãutatã atât în tarã, cât si în strãinãtate. Au fost audiati martori, suspecti… în zadar însã, Adriana e de negãsit. Pãrintii minorei au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a afla ce s-a întâmplat. Nu numai cã au bãtut toate strãzile din Bârlad în cãutarea ei, dar au apelat si la serviciile unei ghicitoare. “De fiecare datã când întreb ce se mai aude de fata mea, toti ridicã din umeri. M-am sãturat sã dau telefoane. Dacã eu nu sun, nimeni nu mã cautã. Nu am mai rezistat si am fãcut o plângere la Parchetul General Bucuresti. N-am primit niciun rãspuns, desi a trecut o lunã de zile. Chiar nu le pasã? Eu nu stiu ce sã mai fac… N-am mai rezistat într-o zi si m-am dus la spital, la doctorul Octavian Marcu. Când m-a vãzut s-a schimbat la fatã. L-am întrebat ce a fãcut cu fata mea, unde e… A zis cã nu stie nimic si dacã nu plec cheamã politia. Apoi a sters-o cu liftul. Abia îl tin în frâu pe sot sã nu vinã la Bârlad…”, ne-a declarat mama minorei dispãrute. Între timp s-a stins din viatã si bunica fetei. O iubea foarte mult pe Adriana pentru cã trecea zilnic pe la ea si o îngrijea. “De curând bunica Adrianei s-a stins din viatã. De dorul ei, a suferit enorm dupã nepoticã. O vizita în fiecare zi. Nu vã spun cât a suferit cã Adriana nu mai vine… A plecat în mormânt si nu a mai vãzut-o. A crescut si fratele cel mic si mã întreabã mereu de ea. Când venea de la scoalã îi aducea mereu ceva dulce. I-am spus cã o sã vinã acum de sãrbãtori încãrcatã cu daruri. Dar, sã vã povestesc altceva. Cred cã e un semn. Când s-a deschis anul scolar, Oana a primit manualele din clasa a IX-a. Nu cred cã a intentionat cineva sã facã vreo glumã… pur si simplu s-a nimerit sã-i cadã tocmai manualul de Biologie pe care l-a avut Adriana în clasa a IX-a. Ce coincidentã mai e si asta? E dureros. Mos Nicolae nu mai vine anul ãsta la Adriana. Asa de bucuroasã era când gãsea cadouri dimineata în cizmulite”, ne-a mai spus plângând mama Adrianei. Am încercat sã stãm de vorbã si cu cei care ancheteazã acest caz. Rãspunsul a fost destul de previzibil: se fac cercetãri. “Sunt foarte multe rezultate pe care le asteptãm. Nu vã pot oferi mai multe detalii, dar ceea ce pot spune e cã se fac în continuare cercetãri”, a declarat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Ce s-a întâmplat în ziua disparitiei

Pe data de 5 martie Adriana Elena Motas a venit de la Ciocani la Bârlad în jurul orei 11.00 si s-a dus la domiciliul lui Stefan Tofan, prietenul ei. Dupã aproximativ o orã, acesta a condus-o cu masina la Colegiul Tehnic “A. I. Cuza”, acolo unde era elevã în clasa a X-a. Cert este cã Adriana nu a venit la primele douã ore de curs si a plecat de la ultimele douã. Cât a stat la scoalã nu a avut stare absolut deloc, dupã cum declarã colegii de clasã. La un moment dat, i-a cerut telefonul unei colege pentru a trimite un mesaj, iar apoi a plecat fãrã sã spunã unde merge si ce are de gând. Anchetatorii au stabilit cã SMS-ul a fost trimis cãtre doctorul Octavian Marcu, cu care avea o relatie mai veche. Acesta a asteptat-o pe o stradã din apropierea liceului cu un autoturism Mitsubishi Pajero. Din acest moment filmul s-a rupt. Medicul le-ar fi declarat apoi oamenilor legii cã i-a dat suma de 2.000 de lei iar apoi a lãsat-o la Tutova, la intersectia spre Ivesti. Dupã disparitia fetei, când încã acest caz nu era atât de cunoscut, doctorul Octavian Marcu s-a prezentat la Politie si a fãcut o plângere spunând cã a fost victima unui santaj din partea minorei. Potrivit acestuia, fata i-ar fi cerut suma de 3.500 lei pentru a nu da în vileag relatia lor, iar el i-ar fi dat suma de 2.000 de lei pe data de 5 martie, în ziua când a dispãrut. Mai târziu, când cazul a fost preluat de procurorii criminalisti, medicul Octavian Marcu le-a declarat anchetatorilor cã a dus-o în afara orasului Bârlad si a predat-o cãtre trei bãrbati, cãrora le-a dat suma de 4.000 de lei ca fata sã disparã. Ulterior a revenit asupra declaratiei si a spus cã a fabulat, cã nu este realã aceastã variantã si cã nu stie unde se aflã fata. Ancheta a scos în evidentã câteva aspecte, asupra cãrora nu existã niciun dubiu. Potrivit procurorilor criminalisti, între chirurgul Octavian Marcu si Adriana Elena Motas exista o relatie din anul 2012. Cei doi s-au cunoscut la spital când minora a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru un frunc. Câteva luni mai târziu, Adriana a fost din nou pacienta doctorului Marcu, pentru o operatie de apendicitã. De atunci au început sã se întâlneascã mai des, cei doi întretinând relatii intime. Dupã atâtea luni suspiciunea de omor a rãmas tot la stadiul de… suspiciune. Anchetatorii nu au gãsit elemente care sã confirme aceastã ipotezã. Singurul demers care s-a fãcut împotriva medicului bârlãdean a fost începerea urmãririi penale pentru infractiunea de act sexual cu un minor, faptã prevãzutã de art.198, aliniatul 3, Cod Penal. În ceea ce o priveste pe Adriana Elena Motas, ea fost declaratã repetentã. Cadrele didactice ne-au spus cã, desi e un caz unicat în România, aceastã mãsurã a fost luatã întrucât tânãra nu s-a “prezentat” pentru a-si încheia situatia scolarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.