spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

PREFECTUL RENGA TRAGE DE TIMP!

- Advertisement -


Referendumul pentru demiterea primarului Vlasã, la Sfântu-Asteaptã!

GOLÃNIE Nu se stie când oamenii din Pungesti vor merge la referendum pentru demiterea primarului Mircia Vlasã, desi a trecut aproape o lunã de când s-au îndeplinit toate conditiile legale pentru acest scrutin popular. Asta, pentru cã prefectul liberal Radu Renga si colegii sãi din USL au decis sã tragã cât pot de mult de timp, pentru a-si apãra colegul de la Pungesti.

La finele lunii octombrie, consilierii locali din Pungesti s-au reunit si au anuntat cã vor sã-l demitã pe primarul Vlasã. Atunci, consilierul local Cãtãlin Stamate a anuntat în plenul sedintei faptul cã s-au strâns semnãturi de la peste jumãtate din locuitorii comunei, peste 1000 de semnãturi, care au fost depuse la Prefecturã, odatã cu cererea de demitere a primarului în functie. Practic, mai bine de jumãtate din locuitorii comunei si-au dat acordul pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, acesta fiind singurul fel în care un primar care nu mai este iubit de proprii sãi concetãteni poate fi dat afarã. De atunci, a trecut aproape o lunã si jumãtate si nu s-a întâmplat nimic. Am cerut explicatii în scris prefectului Renga, care ne-a comunicat urmãtoarele: “Prin Ordinul Prefectului nr. 254/18.11.2013 s-a constituit echipa de verificare a cererii de organizare a referendumului pentru demiterea primarului comunei Pungesti, judetul Vaslui. La aceastã datã, echipa de control verificã, prin consultarea listei electorale permanente, dacã semnatarii cererii sunt alegãtori cu drept de vot si dacã numãrul acestora reprezintã procentul legal care sã justifice cererea adresatã prefectului. În ce priveste demersul politiei în verificarea semnãturilor, vã puteti adresa în acest sens Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui. Precizãm cã Legea Administratiei publice locale nr. 215/2001 republicatã prin dispozitiile art. 70 nu prevede un termen limitã pentru organizarea referendumului local având ca obiect demiterea primarului”.

Renga: “În februarie terminãm verificãrile”

Explicatiile prefectului demonstreazã cã USL face tot ce este posibil pentru a-si salva primarul de la Pungesti, chiar si încãlcând legea, de va fi nevoie. Expresia “nu prevede un termen limitã” aratã cã Prefectura îsi va bate joc de vointa oamenilor din Pungesti si anul viitor, încercând probabil sã ducã acest referendum prin 2016, când vor fi din nou alegeri locale! Totusi, prefectul Renga spune cã vede un termen în care ar putea termina aceste verificãri. “Cred cã vom termina verificãrile în februarie si atunci am putea trece la urmãtoarea etapã în acest proces de referendum”, a spus Renga. Trei luni pentru a trece prin filtrul verificãrilor în jur de 1.000 de oameni, este un termen exagerat, însã USL nu mai tine de mult cont de acest termen. (Daniel Tãnãsuc)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.