spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Pacientul sãnãtos, dar în pragul… mortii

- Advertisement -

Aproape ucis în bãtaie de agresori, ignorat de medicii bârlãdeni, Maricel Munteanu, în vârstã de 53 de ani, se încãpãtâneazã sã trãiascã

LA JUDECATÃ “Îi voi da în judecatã si pe cei trei agresori, dar si pe medicii care m-au trimis acasã, desi eram în stare gravã. Sã se pronunte institutiile abilitate dacã acestia si-au fãcut sau nu treaba”, a mai pus Maricel Munteanu.

INCREDIBIL Ce nu au reusit agresorii, aproape au izbutit “specialistii” de la sectia de Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad. Ziarul “Vremea Nouã” vã prezintã astãzi cazul incredibil al unui bãrbat, în vârstã de 53 de ani, din satul Docani, comuna Vinderei, care, printr-o minune, se mai aflã încã în viatã. Pe data de 9 septembrie a.c. a fost bãtut cu bestialitate de trei indivizi pe un drum comunal si a zãcut inconstient mai bine de o jumãtate de zi pânã a fost gãsit mai mult mort decât viu de un nepot. La spitalul din Bârlad bãrbatul a avut parte de un tratament superficial, astfel cã la scurt timp a fost trimis acasã. Dupã trei zile revine în stare gravã si pentru a-si justifica incompetenta medicii i-au spus cã e vorba de un “ulcer”. Din certificatul medico-legal (pus la dispozitia noastrã de victimã) reiese clar cã bãrbatul prezenta încã de la prima internare leziuni care i-au pus viata în pericol, dar care au fost ignorate de “specialisti”. “Nu am avut de unde sã le dau bani, de asta nu m-au bãgat în seamã”, ne-a spus Maricel Munteanu.

A zãcut inconstient pe stradã aproape o jumãtate de zi

Pe data de 9 septembrie a.c., în timp ce se deplasa cu cãruta pe drumul principal ce strãbate satul Docani, Maricel Munteanu a fost agresat de trei indivizi (trei dupã declaratia sa, doi dupã varianta politistilor). Initial, s-a speculat cã ar fi cãzut din cãrutã, dar leziunile grave suferite erau mult prea “dubioase”. Ciudat este cã victima a zãcut în stradã, în plinã zi, ceasuri întregi si nimeni nu a sunat la numãrul de urgentã 112. Abia spre searã, un nepot care se întorcea de la munca câmpului l-a gãsit într-o baltã de sânge si a anuntat autoritãtile. “Eu eram inconstient, dar mi-a povestit ulterior nepotul cã m-a gãsit seara. Asadar, din momentul când am fost bãtut a trecut o jumãtate de zi. Dar sã vã povestesc ce s-a întâmplat. Mergeam cu cãruta si la un moment dat trei indivizi în stare de ebrietate au început sã arunce cu pietre în mine si în cal. Le-am spus sã se potoleascã si am plecat mai departe. Dupã câtiva metri cineva a venit pe la spate si m-a lovit în cap cu putere. Stiu cã am cãzut si îmi amintesc ca prin vis cum mã loveau cu pumnii si picioarele în cap, piept si abdomen. Este posibil sã mã fi lovit si cu o furcã luatã de la mine din cãrutã. Nu mai stiu asta. M-am trezit din starea de inconstientã abia seara, la spital. Era un politist cu mine. El m-a întrebat dacã sunt în stare sã-i povestesc ce s-a întâmplat”, ne-a povestit Maricel Munteanu. Cei care au vãzut ce s-a întâmplat nu numai cã nu au solicitat o ambulantã, dar au încercat sã se facã nevãzuti cât mai repede. “Sunt mai multi care au vãzut, dar nu se bagã nimeni. Le e fricã. Tot satul vorbeste despre asta. E adevãrat cã si Maricel Munteanu a avut multe altercatii si nu este chiar usã de bisericã. Vã rog sã nu-i spuneti cã ati vorbit cu mine. Nu vreau sã mã amestec în treaba asta”, ne-a declarat un consãtean. Ulterior, politistii au identificat doi suspecti, însã niciunul nu si-a recunoscut fapta. “La Sectia 3 Politie Bârlad se aflã în lucru un dosar penal în care se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri sau alte violente. În functie de numãrul de zile de îngrijiri medicale se va face si încadrarea juridicã a faptei”, ne-a declarat agent principal Alina Tonicã, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Trãieste, desi agresorii si medicii s-au “strãduit” sã-l omoare

Maricel Munteanu a fost adus la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad în seara de 9 septembrie a.c. De la Compartimentul de Primire Urgente (C.P.U) a fost internat în sectia Chirurgie – Terapie Intensivã cu diagnosticul: traumatism cranio-cerebral cu hematom frontal, traumatism toracic atât în partea dreaptã cât si în stânga cu fracturã a coastelor 6, 7, 8 si 9, pneumotorax drept, etc. La examenul CT de a doua zi a iesit la ivealã si un traumatism abdominal cu hemoperitoneu si hematom mezocolon transvers, însã pe medici prea putin i-a interesat acest aspect. “Am stat internat de pe data de 9 septembrie pânã pe 20 septembrie, dupã care m-au trimis acasã. Era într-o vineri. Nu mã simteam bine deloc, dar am crezut cã o sã-mi revin. Luni am cãzut în holul casei. Eliminam în continuu cheaguri de sânge prin scaun. Noroc cã a venit la mine o cumnatã. Ea a chemat ambulanta. La spital mi-au zis cã am ulcer si din cauza asta eliminam sânge. Apoi m-au operat. Toti mã întreabã de ce nu au intervenit chirurgical de prima datã când m-am internat. Nu stiu de ce… Dupã operatia asta am stat aproape trei sãptãmâni la reanimare. Când m-au dus înapoi la Chirurgie am rugat un coleg sã mã ajute sã ajung la baie. Acolo am cãzut iar. Chiar si dupã operatie am sângerat. Mi-au fãcut tot felul de analize si tot degeaba. A doua oarã am stat 24 de zile internat. Cel care m-a operat este doctorul Vasile Vasiliu, seful sectiei de Chirurgie. În timpul interventiei, înainte de a adormi, l-am auzit pe medicul anestezist când îi spunea doctorului Vasiliu «Hai sã-l salvãm, hai sã-l salvãm». Dupã externare m-am dus la cabinetul de medicinã legalã pentru a obtine un certificat. De acolo am fost preluat de politisti si le-am spus prin ce am trecut. De un lucru sunt sigur: nu am avut de unde sã le dau bani si de asta nu m-au bãgat în seamã. Am vãzut cum tratau si alti pacienti. Când veneau sã îti facã injectii, unele asistente fãceau tot posibilul sã simti durerea, ca sã le bagi ceva în buzunar. Pe alti pacienti îi lega noaptea de pat cu resturi de la pijamale ca sã nu se miste cumva si sã cadã din pat. Pãi ele veneau la serviciu ca sã doarmã sau ca sã supravegheze bolnavii? E mai usor sã-i legi de pat ca sã scapi de griji…”, ne-a mai declarat Maricel Munteanu.

“Voi merge în justitie!”

Desi încã destul de palid la fatã, Maricel Munteanu spune cã acum se simte nitel mai bine. Încã mai are ameteli si dureri insuportabile de la loviturile în zona capului. Nici cu abdomenul nu stã prea bine. E bucuros totusi cã încã mai e în viatã dupã tot prin ce a trecut. Cu certificatul medico-legal în mânã, e decis sã meargã pe calea justitiei. “Îi voi da în judecatã si pe cei trei agresori, dar si pe medicii care m-au trimis acasã, desi eram în stare gravã. Sã se pronunte institutiile abilitate dacã acestia si-au fãcut sau nu treaba”, a mai pus Maricel Munteanu. Concluzia extrasã de pe certificatul medico-legal nu mai necesitã niciun comentariu: “… susnumitul a prezentat si un traumatism abdominal cu contuzii de mezocolon transvers (hematom) superinfectat, hemoperitoneu care i-a pus viata în pericol cu atât mai mult cu cât interventia operatorie a fost temporizatã (amânatã, ca sã nu spunem ignoratã cu desãvârsire n.r.) în mod nejustificat. Traumatismul abdominal a putut fi produs prin lovire cu obiecte sau mijloace contondente (picioare) la data de 9 septembrie 2013 si a necesitat aproximativ 40- 45 zile de îngrijiri medicale de la data producerii, leziunile punând în pericol viata bolnavului…”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.