spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Căldura din locuinţele sucevenilor din sistemul centralizat este asigurată 100% din biomasă

- Advertisement -

Începând de săptămâna aceasta, energia termică cu care sunt încălzite locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava este produsă în totalitate pe biomasă.

Directorul Bioenergy Suceava, Constantin Plăcintă, a precizat că, la temperaturile exterioare înregistrate în ultimele zile, nu a mai fost nevoie să fie produsă energie termică prin arderea gazului metan.

„Necesarul de energie termică din această perioadă este acoperit integral cu cele două cazane pe biomasă puse în funcţiune. Deja facem probe cu cel de-al treilea cazan pe biomasă, care va fi complet funcţional în câteva zile, astfel încât să asigurăm căldura necesară sucevenilor chiar de se va înregistra o scădere accentuată a temperaturilor”, a explicat directorul noii centrale termice a municipiului Suceava, realizată în urma unei investiţii private de peste 90 de milioane de euro.

“Proba de foc” cauzată de întreruperea energiei electrice

Noua centrală a trecut recent şi de o probă „de foc”, luni, atunci când energia electrică a picat mai bine de jumătate de oră, în plină funcţionare a cazanelor prin care se obţine energie termică din arderea deşeurilor lemnoase.

„A fost o adevărată încercare pentru noi felul în care se comportă cazanele sub presiune atunci când este picat curentul. Elementele de siguranţă au funcţionat foarte bine şi producţia a continuat imediat de cum cazanele au fost din nou alimentate cu energie electrică. Este o probă care nu se prea face”, a adăugat directorul Bioenergy Suceava.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni, dintre care jumătate din judeţul Suceava, au rămas luni fără energie electrică, din cauza unei probleme la reţeaua de transport a Transelectrica.

de Cosmin ROMEGA
Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-04/Caldura-din-locuintele-sucevenilor-din-sistemul-centralizat-este-asigurata-100-din-biomasa#ixzz2mV9hsYYF

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.