spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Vânătoare de câini maidanezi în centrul oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei

- Advertisement -

Mai mulţi câini maidanezi au fost ucişi prin împuşcare în oraşul staţiune de interes naţional Vatra Dornei. Fapta este una extrem de gravă şi se putea lăsa şi cu alte victime colaterale, inclusiv în rândul oamenilor care ar fi avut ghinionul să se afle în zonele unde s-a tras cu arma după câini.

Cu toate acestea, atât conducerea Primăriei Vatra Dornei, cât şi poliţiştii încearcă să minimalizeze gravitatea faptei şi spun că „sunt doar două cazuri izolate”.

Viteza cu care merge ancheta spune totul despre implicarea autorităţilor în tentativa de a face lumină în acest dosar, semn că ceva este putred acolo.

Potrivit martorilor, câinii au fost împuşcaţi vineri seară, dintr-o maşină care se deplasa prin zona centrală a staţiunii Vatra Dornei. Martorii nu au reuşit să observe numărul de înmatriculare al maşinii, dar afirmă că o maşină a Poliţiei Locale se afla la acea oră în zona stadionului din localitate şi, în ciuda zgomotului provocat de arma cu care se trăgea, nu au catadicsit să meargă către locul unde s-a petrecut măcelul animalelor.

„Câinii morți au fost ridicați imediat și au rămas doar bălțile și dârele de sânge lăsate de animalele împușcate și de cele care s-au mai târâit câțiva metri, în agonie. În locurile unde au apărut cetățenii alarmați de împușcături, criminalii au fugit și au lăsat în urmă animalele sângerând de moarte. Au fost omorâți câinii din curtea magazinul alimentar Total, Hotel Carol, Hotel Franz Josef, Hotel Bucovina CFR, pe strada Transilvaniei, strada Mihai Eminescu, zona pieței agroalimentare și cartier Unirii”, a povestit oripilat unul dintre dorneni.

Oamenii spun că au depus mai multe plângeri la Poliţia din Vatra Dornei, dar impresia generală este că se doreşte muşamalizarea întregului caz.

La cinci zile de la incidente, Poliţia încă nu ştie cauza morţii câinilor

Chiar dacă au trecut deja cinci zile de la acest incident sângeros, ancheta demarată de Poliţia din Vatra Dornei se derulează extrem de greoi. Până în prezent nu s-a stabilit nici măcar cauza morţii câinilor. Deşi toţi oamenii care au ridicat animalele spun că este vorba de moarte prin împuşcare, oamenii legii nu au luat legătura cu un medic veterinar pentru a efectua necropsia cadavrelor în vederea stabilirii cauzei morţii şi a armei cu care s-a tras.

„Este vorba de doi câini care prezintă semne de sângerare în zona gâtului. La faţa locului nu s-au găsit proiectile sau tuburi de cartuşe, dar ancheta continuă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor în care s-a petrecut moartea patrupedelor”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Reprezentanţii Primăriei Vatra Dornei au exclus categoric orice implicare în evenimentele de vineri seară. „Ne dorim să prindem şi să adunăm câinii vagabonzi de pe străzile oraşului, dar niciodată nu vom trece la împuşcarea lor. Vom colabora cu Poliţia pentru a afla care este adevărul”, a arătat Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei.

În Vatra Dornei există două padocuri în care sunt o sută de câini, iar potrivit autorităţilor locale pe străzile din oraş s-ar mai afla încă alte 200 de animale, care nu pot fi strânse pentru că nu mai există locuri disponibile.

Câinii maidanezi din Suceava, otrăviţi periodic. Anchetele nu au dus la descoperirea autorilor

Acţiuni de exterminare a câinilor vagabonzi au mai fost semnalate şi în alte oraşe ale judeţului, în special în municipiul Suceava. Aici, periodic, apar câini care mor prin otrăvire. Incidente de acest gen au fost semnalate în mai multe zone ale oraşului, inclusiv în Centru.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor cred că este vorba de acţiuni coordonate foarte bine, motiv pentru care au depus plângeri la Poliţie în vederea identificării autorilor masacrelor.

Nici una dintre aceste plângeri nu şi-a găsit rezolvarea, în dreptul persoanelor care au otrăvit câinii fiind scris invariabil: „autor necunoscut”.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-12-04/Vanatoare-de-caini-maidanezi-in-centrul-orasului-statiune-de-interes-national-Vatra-Dornei#ixzz2mV9LxADe

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.