spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Jaful anului la Iaşi: Codul de acces în casa de amanet, filmat de hoţi cu zoom

- Advertisement -

În rechizitoriu se arată că hoţii de la casa de amanet din Alexandru cel Bun au filmat angajaţii de la distanţă, cu „zoom“, în timp ce aceştia tastau codul de la sistemul de alarmă.

Cele patru persoane implicate în furtul anului de la Iaşi au fost trimise ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Printre cei implicaţi, acuzat de complicitate, este şi fostul administrator al pensiunii La Palia, Ionuţ Palia Budescu. În actul de acu­zare întocmit de procurori este descris modul în care suspecţii au reuşit să afle codul de la sistemul de supraveghere a casei de amanet. L-au filmat de la distanţă, cu zoom, în timp ce era tastat de angajaţi.

Palia a aşteptat în maşină

Potrivit rechizitoriului, la începutul lunii iulie, Ştefan George Ceauşu şi Viorel Cos­min Ursu au luat decizia de a da o spar­gere la casa de amanet Corelia. Câteva zile, cei doi au testat terenul, pentru a afla po­ziţio­narea sistemului de supraveghere video sau cantitatea de bijuterii existentă. „Pentru i­den­tificarea codului de dezactivare a sistemului de alarmare, inculpatul Ceauşu Geor­ge Ştefan a folosit o cameră video, iar cu ajutorul funcţiei «zoom» a filmat de pe trotuarul situat vis-a-vis de societatea comercială Corelia IFN, atât la deschidere, cât şi la sfârşitul programului de lucru, mo­mentul în care personalul societăţii a tastat codul de securitate“, se arată în rechizitoriu. Ulterior, Ceaşu ar fi luat legătura cu Ionuţ Budescu, pe care îl cunoştea de mai multă vreme, solicitându-i acestuia să îl transporte după spargere. Pe 10 iulie, aproape de ora 4.00, Ceaşu a forţat uşa cu o şurubelniţă şi a intrat în interior dezactivând sistemul de alarmă. Ulterior, a luat un seif metalic în care se aflau bijuterii de aur în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme şi suma de 13.000 de lei. În tot acel timp, Viorel Cosmin Ursu a stat de pază. „După ce au sustras seiful din interiorul societăţii, l-au depozitat în autoturismul inculpatului Palia Budescu Ionuţ, conform înþelegerii anterioare, după care s-au deplasat cu toţii în zona râului Nicolina. Inculpatul Ceauşu George Ştefan a coborât din autoturism, a reuşit să deschidă seiful respectiv în interiorul căruia se aflau mai multe bijuterii (lănţişoare, brăţări, pandantive etc)“, se mai arată în documentul citat. Ulterior, suspecţii au mers în casa lui Budescu din Bucium unde au împărţit bunurile furate.

Bijuteriile au fost ulterior amanetate de hoţi, iar banii, cheltuiţi în scop personal. Procurorii au mai pus-o sub acuzare şi pe Roxana Asofie, iubita lui Ursu, acuzată de tăinuire. Administratorul casei de amanet s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 195.000 de lei.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/jaful-anului-la-iasi-codul-de-acces-in-casa-de-amanet-filmat-de-hoti-cu-zoom–32258.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.