spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Responsabilul de tricolorul anti-naţional din Primărie: “Îmi pare rău”

- Advertisement -

Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvant al Primăriei Focşani şi director al Direcţiei de Comunicare, spune că nu a mai verificat cocardele pentru că a crezut că toată lumea ştie culorile tricolorului u Prefectura a cerut Primăriei să ancheteze incidentul şi să-i trimită pană azi, la 12.00, rezultatele cercetării şi măsurile dispuse

Oficialii focşăneni responsabili de gafa imensă de la Ziua Naţională de anul acesta se spală pe maini de greşeală. După cum era de aşteptat, nicio demisie, nicio mustrare, doar nişte păreri de rău. Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvant al Primăriei Focşani, a declarat pentru Antena3 că firma care a făcut cocardele greşite nu va fi plătită. Deşi avea obligaţia să verifice autocolantele cu însemnele tricolorului, după cum a susţinut viceprimarul Necula, Cazaciuc nu a făcut-o şi de 1 Decembrie, abia după ce cocardele fuseseră împărţite, şi-a dat seama de greşeală. “Este o greşeală regretabilă a firmei de publicitate care a realizat autocolantele. Comanda s-a dat foarte târziu, materialele au ajuns vineri după-amiază şi nu am mai verificat. Ni s-a părut incredibil că cineva ar putea greşi tricolorul, ca atare am considerat că nu este necesar să verificăm. Eroarea am văzut-o după ce am început să le împărţim, după 10-15 minute după ce le-am împărţit. Ne-am oprit, dar deja… Întotdeauna verificăm materialele. Nu este prima dată când lucrăm cu o firmă de publicitate, nu este prima oară când facem cocarde. Au părut atât de simple încât am neglijat. Este vina noastră, îmi pare rău”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.

Prefectura a cerut Primăriei să ia măsuri

La randul său, Instituţia Prefectului a solicitat Primăriei să ancheteze incidentul şi să ia măsuri, pană azi la ora 12.00. „Avand în vedere implicaţiile deosebite pe care le presupune o asemenea eroare, vă adresăm rugămintea să dispuneţi verificările necesare în vederea stabilirii cauzelor care au produs acele incident. Rezultatele cercetărilor administrative, precum şi măsurile dispuse vor fi comunicate Prefectului judeţului Vrancea, pană la data de 3.12.2013, ora 12.00”, se arată în adresa trimisă reprezentanţilor autorităţilor municipale. „Vom vedea ce zice şi Prefectura şi vom lua măsurile necesare. Ne pare rău de cele întamplate. Materialele au ajuns vineri după – amiază, au venit în pachete şi nu am mai verificat. Ziua Naţională a fost o sărbătoare prea frumoasă ca să fie stricată de acest incident”, a spus primarul Decebal Bacinschi. Primăria Focşani comandase la firma de publicitate Caspro, condusă de Cristi Spînu, două mii de astfel de însemne tricolore. Reamintim că la evenimentele dedicate celebrării a 95 de ani de la Marea Unire, la Focşani, autorităţile au primit cocarde cu albastru, roşu şi galben în loc de albastru, galben şi roşu. Mulţi dintre conducători, deşi acum dau înapoi, n-au sesizat greşeala la manifestări, semn că nici unii dintre ei n-au habar care-s culorile de pe steagul Romaniei şi care este ordinea lor. Chiar dacă evenimentul a trecut, ruşinea autorităţilor va rămane. (I. CREŢU, M. BOICU)

„Cum, frate, să faci aşa ceva?”

Gafa penibilă de a încurca culorile steagului romanesc a creat discuţii aprinse pe pagina de internet a Ziarului de Vrancea, dar şi pe Facebook. ”Dacă se făcea aşa ceva pe vremea răposatului se manca puşcărie minim 25 de ani. Cum, frate, să faci aşa ceva? Iniţial am crezut că-i glumă proastă. Nu am putut crede că e adevărat cum oamenii care au purtat aşa ceva nu au văzut culorile greşit aşezate? Dar chiar aşa am ajuns? Să nu ne dăm seama că e greşit tricolorul ţării? Nu am cuvinte ….”, scrie unul dintre cititorii noştri. „Vedeţi că sunteţi fraieri? Păi asta e drapelul noului „Ţinut Lucian”, numit aşa după marea născătoare de om de stat, Lucia Ghe…. Mmmm, la asta nu v-aţi gandit!”, comentează un carcotaş. ”Nu pot sa cred …aici nu e prost unul singur ci mai mulţi… şi cei care le-au făcut.. distribuit .. purtat..etc… aşa greşeală? E inadmisibil!, spune Loredana. Un „gest incalificabil, trebuie sancţionaţi cei vinovaţi”, consideră şi Furdui Mircea.”Maine, poimaine se vor schimba culorile complet. Numai să nu ne confunde apoi lumea cu Mozambicul sau Ghana, Doamne fereşte!!” a comentat şi Ramona Florea.
Tampiţii care ne-au schimbat tricolorul la Focşani

În fruntea judeţului şi a oraşului sunt conducători care habar n-au. Şi pentru că habar n-au, se înconjoară şi de idioţi care mai de care mai idioţi.

Elocvent în sensul acesta este momentul penibil de la sărbătoarea dedicată ieri Zilei Naţionale de 1 Decembrie 1918 cand participanţii s-au trezit în piept cu autocolante cu steagul Romaniei amestecat bine de o minte idioată. Şi dacă toţi copiii învaţă la generală că pe steagul nostru sunt dispuse culorile albastru, galben şi roşu, ieri, la Focşani a apărut un alt tricolor. Unul care nu s-a mai văzut în 95 de ani de la Marea Unire. Autorităţile judeţene şi-au dat girul pentru tricolorul albastru, roşu şi galben! Nu suntem niciunul dintre noi mare patriot, dar o aşa bătaie de joc la adresa simbolului naţional, mai rar ne-a fost dat să vedem. Şi în niciun caz n-am vrut să o purtăm! Aşa că, dacă nu vă supăraţi, domnilor care conduceţi Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani, poate ne transmiteţi care-i idiotul super idiot de-a girat aceste autocolante anti-naţionale! Ca să nu zicem că ar trebui dat afară!

Alte comentarii ale cititorilor gasiti aici: https://www.facebook.com/ZiaruldeVrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.