spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Si cu autoutilitara luatã si cu marfa confiscatã

- Advertisement -

Pentru cã nu a putut sã prezinte documentele legale, administratorul unei societãti de panificatie din Iasi a fost amendat si “usurat” de marfã, cu tot cu autoutilitarã

CONTROALE La sfârsitul sãptãmânii trecute politistii vasluieni au organizat o actiune de prevenire si combatere a ilegalitãtilor în domeniul producerii, prelucrãrii, achizitionãrii si comercializãrii produselor cerealiere si de panificatie. Cu aceastã ocazie au fost aplicate 44 de sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de 23.660 lei si au fost ridicate bunuri în vederea confiscãrii în valoare de 27.800 lei. Administratorul unei societãti comerciale din Iasi este cercetat de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru evaziune fiscalã. Împotriva acestuia s-a luat mãsura sanctionãrii si confiscãrii cantitãtii de 1.370 kg fãinã albã de grâu si a 180 franzele, precum si autoutilitarei în care transporta marfa.

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Rutier si Serviciului Ordine Publicã au actionat la sfârsitul sãptãmânii trecute pentru depistarea celor care încalcã legea în domeniul producerii, prelucrãrii, achizitionãrii si comercializãrii produselor cerealiere si de panificatie. Cu aceastã ocazie, au fost verificate 54 persoane fizice si juridice, precum si 128 mijloace de transport. Surprizele nu au întârziat sã aparã. “Politistii au aplicat 44 sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de 23.660 lei, dintre care: 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti comerciale ilicite republicatã, 2 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale, 35 fiind aplicate la alte acte normative. De asemenea, acestia au ridicat în vederea confiscãrii bunuri în valoare de 27.800 lei”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. De asemenea, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor efectueazã cercetãri într-un dosar penal fatã de administratorul unei societãti comerciale din Iasi sub aspectul sãvârsirii infractiunii „omisiunea, în tot sau în parte, a evidentierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, faptã prevãzutã si pedepsitã de art.9, alin.1, lit.b din Legea nr.241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Acesta a intrat în atentia oamenilor legii dupã ce o autoutilitarã care transporta produse de panificatie a fost opritã în trafic, pe raza comunei Vulturesti, pentru un control de rutinã. Soferul nu a putut prezenta documente legale de provenientã pentru produsele de panificatie transportate. Având suspiciuni în privinta legalitãtii transportului, politistii au efectuat, în paralel, o verificare la un punct de lucru al societãtii, de pe raza localitãtii Rebricea, judetul Vaslui, ocazie cu care s-a constatat cã nu au fost întocmite documente legale pentru produsele de panificatie din ziua respectivã. Si ca surpriza sã fie si mai completã, politistii au gãsit în stoc fãinã albã de grâu, fãrã documente legale de provenientã prevãzute de legislatia în vigoare. În consecintã, administratorul societãtii a fost sanctionat conform prevederilor Legii nr.12/1990, totodatã luându-se si mãsura ridicãrii în vederea confiscãrii a cantitãtii de 1.370 kg fãinã albã de grâu si a 180 franzele. De asemenea, politistii au sanctionat societatea comercialã, conform prevederilor art.14, alin.1, litera e din OUG nr.12/2006 modificatã de OUG nr.93/2009, fiind ridicatã în vederea confiscãrii autoutilitara în cauzã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.