spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

VIDEO ÎN DIRECT – UCRAINA FIERBE: Accesul în clădirea Guvernului este BLOCAT de protestatari. Ianukovici amenință cu starea de urgență

- Advertisement -

(UPDATE 12.11) Pentru a asigura ordinea publică, în preajma protestatarilor au fost trimise forțe de ordine suplimentare. Acest lucru este afirmat într-o declarație oficială plasată pe site-ul MAI ucrainean.

„La ora 10.00, în data de 2 decembrie pentru a asigura ordinea publică la Kiev au fost aduse aproximativ o mie de oameni ai legii care sunt amplasați în apropierea clădiri administrative”, se arată în declarație.

(UPDATE 11.24)
Accesul din strada Grushvscovo spre cartierul în care este plasată clădirea Guvernului este blocat de activiștii Euromaidana. Potrivit corespondentului UNIAN, langă clădirea Guvernului sunt adunate acum câteva sute de persoane. Oamenii au venit la proteste cu staguri naționale. Cei adunați la proteste sunt calmi. Șase autobuze cu ofițeri de poliție au fost aduse pentru orice eventialitate în prajma protestatarilor. În parcul Mariinsky, vizavi de Cabinetul de miniștri, nu sunt nici polițiști nici „Berkut”. La acest moment oamenii ascultă muzică și îi așteaptă pe cei care se alătură acțiunii.

(UPDATE 10.40) Un protest pașnic are loc lângă clădirea Cabinetului de Miniștri. La ora 09.00 s-au adunat peste o mie de oameni. Acest lucru a fost raportat de Channel 5. Pentru participanții la protest au fost aduse alimente și băuturi calde. Demonstranții au blocat intrările în Cabinetul de Miniștri și strada Hrushevskoho. Intrarea de serviciu este păzită de forțele speciale de soldați.

Funcționarii publici se prezintă la minister pentru a munci, dar nu reușesc să intre în clădire. Un jurnalist a raportat că funcționarii se adună în grupuri și încearcă să intre în clădire dar nu sunt lăsați. „Se spune că aceasta este a doua zi de lucru care va fi anulată”, a spus el.

La proteste participă și deputații din opoziție și Iurie Luțenco. Tinerii care iau parte la proteste sunt mereu rugați, în megafoane, să nu își acopere fețele și să nu uite că manifestațiile sunt pașnice.

(Știre inițială)
Opoziția din Ucraina cere alegeri Prezidențiale anticipate, demisia Guvernului și trimiterea în judecată a celor care au ordonat măcelul din centrul Kievului. Începând cu primele ore ale dimineții protestarii au început să picheteze sediul Guvernului.

Protestele au continuat și noapte

Mii de demonstranți pro-europeni au rămas toată noaptea în piața centrală de la Kiev, după violențele de la amplul protest ce a cerut demisia celor de la putere, în frunte cu președintele Victor Ianukovici, din cauza respingerii Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Duminică, zeci de polițiști și protestatari au fost răniți în timpul protestului a cîteva sute de mii de oameni, care au sfidat interdicția de a demonstra, scandând pe străzile Kievului „Revoluție” și „Jos banda”.

Poliția a aruncat cu grenade lacrimogene în protestatari mascați care au atacat cu un buldozer clădirea prezidențială, aruncând în forțele de ordine cu pietre și cocktailuri Molotov.

Liderii opoziției au spus ulterior că atacul ar fi fost o provocare. Ei au chemat ucrainenii din întreaga țară să vină astăzi la Kiev pentru continuarea pașnică a protestului.

Violențele Berkut, 1 decembrie



Video streaming by Ustream
timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.