spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Gospodărie distrusă de flăcări în prag de iarnă

- Advertisement -

Doi pensionari din comuna Cârlibaba au rămas fără un acoperiş deasupra capului, după ce ieri gospodăria le-a fost distrusă de flăcări.

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava în jurul orei 9.00, la faţa locului fiind trimise echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit şi voluntarii serviciului pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Cârlibaba.

La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările cuprinseseră acoperişul casei (parter plus mansardă) şi anexele.

Pompierii s-au chinuit mai bine de două ore să lichideze incendiul, care a mistuit mare parte din gospodărie.

„Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, două camere de la mansardă, pe 50 de metri pătraţi, trei anexe, pe 35 metri pătraţi, 20 de metri cubi lemn de foc şi 18 metri cubi lemn de construcţii”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava, precizându-se că focul a izbucnit din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Primarul comunei, Gabriel Danciu, ne-a declarat telefonic că va încerca să găsească soluţii, pentru a le mai alina din durerea celor doi pensionari a căror casă a fost distrusă de flăcări.

„Să vedem cum putem ajuta, să încercăm să reparăm ce a stricat focul”, a explicat edilul.

Pompierii avertizează că în sezonul rece numărul incendiilor este în creştere, principalele cauze fiind instalaţiile de încălzire improvizate sau burlane şi coşuri de evacuare a fumului şi gazelor amplasate necorespunzător, neizolate termic faţă de materialele de construcţie combustibile, necurăţate şi neverificate periodic, precum şi exploatarea instalaţiilor şi echipamentelor electrice, cu defecţiuni sau improvizaţii.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-28/Gospodarie-distrusa-de-flacari-in-prag-de-iarna#ixzz2m1LtqCed

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.