spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Sapte milioane de euro pentru ajutorarea ciobanilor

- Advertisement -

Incepând de marti, proprietarii de oi si capre din zonele defavorizate pot depune cereri pentru ajutorul specific la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Judetul Bacau are doua zone defavorizate. In zona montana defavorizata, in care intra localitatile de pe Valea Muntelui: Agas, Asau, Balcani, Berzunti, Brusturoasa, Comanesti, Darmanesti, Dofteana, Ghimes, M. Casin, Oituz,Palanca, Sl. Moldova, Solont, Tg. Ocna si Zemes. Zona defavorizata de conditii naturale specifice cuprinde comunele Cleja, Colonesti, Corbasca, Dealu Morii, Gaiceana, Gioseni, Glavanesti, Gura Vaii, Helegiu, livezi, Motoseni, Orbeni, Plopana, Rachitoasa si Stanisesti.

Ca sa beneficieze de aceasta subventie, producatorii de carne si lapte trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa aiba un efectiv de 50 – 300 oi sau capre (femele) cu vârsta sub an, acestea sa fie inregistrate in Registrul national al exploatatiilor, sa detina registru individual completat si actualizat, animalele sa fie mentinuta in stâna cel putin 100 de zile dupa termenul limita de depunere a cererilor si sa respecte standardele de ecoconditionalitate aplicate terenurilor agricole care apartin fermei, care sunt reglementate de Ordinul 187 al ministrului Agriculturii si presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare. Nerespectarea cerintelor legale privind mediul duce la excluderea de la plata sau suportarea unor penalitati.

Campania APIA de primire a cererilor va dura pâna pe 13 decembrie. Plafonul maxim alocat este de 6,71 milioane de euro, iar cuantumul maxim, de 6,5 euro/animal.

Dosarul trebuie sa contina, alaturi de cererea de plata, urmatoarele documente (in original si copie): cartea de identitate, dovada de integistrare in Registrul unic al APIA, prima si ultima pagina a registrului individual, adeverinta eliberata de medicul veterinar ca animalele sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/sapte-milioane-de-euro-pentru-ajutorarea-ciobanilor/#sthash.UhXu4MNY.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.