spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Primarul-penal de la Tãcuta!

- Advertisement -

CERCETAT Costicã Cãlin, primarul comunei Tãcuta, a fost cercetat de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, dupã ce un control al Inspectiei Teritoriale de Regim Silvic si de Vânãtoare Focsani a depistat cã 18 arbori de pe drumul comunal Tãcuta-Mircesti-Scânteia au fost tãiati în mod ilegal. Paguba, de peste 74 milioane lei vechi, era imputatã sefului Primãriei Tãcuta, cel care nu a luat mãsuri pentru paza acestui aliniament. În plus, se pare cã acesti copaci nici nu erau prinsi în recensãmântul general al comunei, lucru pe care primarul Cãlin îl cunostea destul de bine. Cum s-a terminat totul? „Dosarul s-a închis cu A.N., desi toatã comuna cunostea faptul cã primarul încasase de la cetãtenii respectivi contravaloarea lemnului si chiar drujbistul care a doborât plopii”, sustin locuitorii din Tãcuta.

Povestea copacilor tãiati abuziv, cu stiinta primarului Cãlin, porneste din martie 2013. Atunci, cu acceptul lui Cãlin, au fost tãiati 18 plopi, în grosime de peste 40 cm diametru, de pe aliniamentul de drum Tãcuta-Mircesti. Fapta a fost reclamatã la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vânãtoare Focsani, care a constatat furtul arborilor, valoarea pagubei fiind de peste 74 milioane lei vechi. Initial, cazul a fost anchetat de politistii locali, care au constatat cazul si au închis dosarul cu A.N. (autor necunoscut), desi toatã comuna „cunostea faptul cã primarul încasase de la cetãtenii respectivi contravaloarea lemnului si chiar drujbistul care a doborât plopii”.

Reclamatii la adresa primarului: masina primãriei, folositã doar în interesul lui Cãlin!

Oamenii din Tãcuta s-au sãturat de matrapazlâcurile primarului si reclamã abuzurile acestuia. „Primarul comunei foloseste masina primãriei numai în scopuri personale, aceasta nefiind obiectul unei reglementãri de functionare, pentru cã s-a eludat în mod vãdit din Consiliul Local acest aspect. Astfel, masina este vãzutã mereu, inclusiv sâmbãta si duminica, la PECO Codãesti dupã motorinã, deplasându-se în urma tractoarelor din satele Protopopesti si Focsasca, pentru aprovizionarea acestor utilaje agricole cu apã, îngrãsãminte chimice, seminte, motorinã si piese de schimb. Primarul mai face cãrãusie cu masina primãriei la diversi oameni: ca de exemplu, vizita nocturnã pentru a transporta sacii de azotat de amoniu la mama Venerei din satul Dumasca (bãietii stiu de ce!). Oamenii se întreabã si sunt revoltati ca masina primãriei lãsatã la discretia primarului, cumpãratã cu bani publici, sã fie folositã si reparatã din bugetul primãriei, din sumele adunate de la cetãtenii sãraci ai comunei Tãcuta”, explicã localnicii.

„Primarul a primit douã masini de lemne acasã”

Lista nemultumirilor locuitorilor din Tãcuta continuã. „Anumite suprafete din imasul comunal au fost distruse de exploatatiile silvice (de exemplu ismasul de la Cujba), fapt ce obligã firma respectivã sã refacã pãsunea, sã igienizeze locul respectiv. Primarul a beneficiat de bani si douã masini de lemne, transportate la el acasã, aceasta a fost plata firmei care a exploatat pãdurea. Portiunea de pãsune a rãmas nepracticabilã pentru pãsunat, pentru multi ani de aici înainte. Pânã si generatorul de curent din inventarul primãriei, cumpãrat cu bani publici pentru situatii de urgentã, a fost înstrãinat fãrã stirea functionarilor din primãrie si a titularului de inventor, si nimeni nu stie unde. Când întreabã cineva de generator, primarul spune „Ce vã intereseazã, stiu eu unde este”. Toate aceste derapaje de management administrativ, de atitudine arbitrarã si discretionarã fatã de Consiliul Local si Primãrie, se datoreazã faptului cã toti consilierii USL sunt redusi la tãcere prin santaj si amenintãri, cã dacã nu vor vota sau vor lua cuvântul împotriva unei initiative propuse de primar vor fi exclusi din Consiliul Local, asa cum s-a întâmplat în mandatul trecut cu Rusu Stefan, Moloman Constantin, Toma Victor. Acum, unul dintre cei mai buni consilieri si-a înaintat demisia nemaisuportând presiunea antidemocraticã si nefireascã a lui Cãlin Costicã”, mai sustin oamenii din Tãcuta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.