spot_img
19.7 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

La Husi s-a nãscut un nou artist

- Advertisement -

LANSARE DE CARTE… Un episod important din viata culturalã huseanã a avut loc vineri, în Amfiteatrul Colegiului „Cuza-Vodã”, acolo unde tânãrul scriitor husean, Rares Tiron, si-a lansat cartea „Istorisiri nesãnãtoase fericirii”. Îmbinând pasiunea literarã cu zestrea creativã, Rares a reusit, prin cele 10 povestiri cuprinse în carte, sã transpunã în scris realitatea cotidianã, stârnind un turbion de laude ce-i prevestesc o carierã de succes în arta literarã.

Într-o perioadã în care tainele literare nu mai mai stârnesc interesul tinerilor, Rares Tiron, un tânãr de numai 17 ani, elev al Colegiului „Cuza- Vodã” din Husi, bate cu ambitie la portile literaturii. Având un mare apetit creativ, tânãrul a reusit, prin publicarea cãrtii „Istorisiri nesãnãtoase fericirii”, sã strãpungã plafonul anonimatului si sã devinã o sperantã în ceea ce priveste resuscitarea literaturii husene. „La vârsta când majoritatea adolescentilor au cele mai sofisticate jobb-uri, Rares Tiron trage cu discernãmânt semnalul de alarmã, avertizând cu foarte mulltã sigurantã de sine cã s-a ivit printre noi un tânãr si foarte talentat scriitor contemporan. Desi n-a trecut încã de pragul majoratului, Rares debuteazã în literaturã cu niste «Istorisiri nesãnãtoase fericirii», un mãnunchi de zece scrieri, care puncteazã excelent starea psihologicã a viitoarei noastre natiuni”, a spus profesoara Luminita Sãndulache despre tânãrul prozator. Inspiratã din realitatea cotidianã, cartea trateazã adevãrul profund al fiintei umane, care deseori este aruncatã pradã indiferentei, cruzimii si violentei lumii. „Întrucât scriitura mea este de facturã realistã, însãsi realitatea înconjurãtoare m-a inspirat aproape în totalitate. Majoritatea povestirilor din carte au loc în micul orãsel dr provincie, Husi. N-am fãcut altceva decât sã observ oamenii si problemele lor, inclusiv pe ale mele, apoi sã le transpun pe hârtie într-o formã cât mai artisticã”, a spus Rares Tiron.

„Pentru viitor am o multime de planuri!”

Chiar dacã se aflã la o vârstã la care tinerii, în general, au o reticentã când vine vorba de scris, Rares si-a gãsit în condei un bun prieten, alãturi de care tinteste cele mai înalte culmi ale literaturii românesti. „Lumea, în general, considerã cã scrisul este o ocupatie desartã, iar când vine vorba despre scriitori debutanti, în loc sã-i încurajeze, preferã sã-i critice. Cu toate acestea, nimic nu mi-a stat în cale pentru a continua în directia pe care mi-a deschis-o poarta acestei pasiuni, ce iatã cã a devenit o constantã în viata mea. entru viitor, am o multime de planuri! În clipa de fatã chiar nu stiu care se vor concretiza în realitate, care nu si care doar partial. Tot ceea ce pot sã spun cu certitudine este faptul cã, mai mult decât sigur, n-am sã mã astâmpãr odatã cu primul volum”, ne-a mai spus Rares. Evenimentul cultural a fost bne organizat si încoronat de succes, iar la final interesul publicului pentru carte si vânzãrile au depãsit toate asteptãrile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.