spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Replică pentru acuzaţiile lui Ioan Niculae! Porumboiu vorbeşte despre un meci ciudat al Astrei: „Ce a fost acolo nu vezi nici la golani!”

- Advertisement -

-Adrian Porumboiu susţine că-l va da în judecată pe Ioan Niculae, pentru acuzaţiile de tentativă de blat

-Omul de afaceri îşi susţine nevinovăţia cu un meci Astra – FC Vaslui 1-1, în care moldovenii aveau nevoie disperată de victorie

Ioan Niculae a aprins fitilul unui scandal uriaş, după ce a afirmat că Adrian Porumboiu i-ar fi propus 600.000 de euro în urmă cu două sezoane în schimbul unei victorii în meciul direct. Fostul mare arbitru FIFA neagă însă categoric spusele lui Niculae. Ba chiar spune că Ioan Niculae este cel cu basma murdară.

Pentru a proba, Porumboiu aduce aminte de un meci Astra – FC Vaslui care s-a jucat în returul sezonului 2010 – 2011, la finalul căruia Oţelul a ieşit campioană. Oţelul şi FC Vaslui se aflau în luptă directă pentru titlu, iar pentru moldoveni o victorie în faţa Astrei era vitală. FC Vaslui s-a lovit însă de un adversar foarte motivat, iar tabela a arătat la final 1-1. Porumboiu s-a plâns atunci şi de arbitrajul lui Istvan Kovacs, despre care spune că a arbitrat cu tentă:

„Este vorba de un joc care era important, era meciul în care Vasluiul juca la Astra. Meciul s-a jucat pentru Astra ca o finală de Cupă Mondială, dar înainte de a vedea faţa ascunsă unui individ, trebuie spus că galeria Oţelului a stat în prima repriză în spatele lui Kuciak (n.r. Oţelul a avut atunci meci la Chiajna, iar galeria gălăţenilor a mers la Astra – FC Vaslui pentru a le încuraja pe gazde). În partea a doua, galeria Astrei s-a mutat la poarta cealaltă, tot în spatele lui Kuciak, au aruncat cu pietre în Kuciak, dar observatorul n-a notat. Din motive necunoscute, galeria Vasluiului n-a primit dreptul să intre pe stadion.

Jocul a fost tensionat. La 1-0 pentru Vaslui, trebuia eliminat Goian, dar n-a fost eliminat. În schimb, în minutul 78, a fost eliminat gratuit Temwanjera. Golul egalizator a fost marcat în minutul 97, dintr-o învălmăşeală greu de imaginat. Arbitrul Kovacs a arbitrat într-o singură direcţie”, a declarat Porumboiu pentru ProSport.

Omul de afaceri reaminteşte şi un incident incredibil petrecut la pauză. Porumboiu spune că un director de la firmele lui Ioan Niculae l-a lovit cu pumnul la pauza meciului:

„Cel mai intreresant este că la pauză am vrut să stau de vorbă cu Mircea Sandu şi Avram, iar când să intru în loja unde erau, unul dintre directorii de la Interagro mi-a tras un pumn. După meci l-am sunat pe Nicuale şi i-am zis: „Bine, măi, Ioane, eu aşa te-am primit la Vaslui?” El a zis că nu ştie nimic, că o să se intereseze şi o să ia măsuri”

Observatorul acelei partide n-a notat incidentul. Porumboiu explică de ce Claudiu Popa a fost aşa indulgent: „Observatorul de joc, Claudiu Popa, era un domn care e la Ligă acum, una şi aceeaşi persoană cu cea care l-a ajutat pe Ioan Niculae să privatizeze Nitramonia Făgăraş, fabrică pe care Niculae a luat-o gratis. Cât de aberantă poate fi treaba cu 600.000? Cât de nebun să fii să spui aşa ceva? Ce a fost acolo (n.r. la meciul Astra – Vaslui) nu vezi nici la golani. El (n.r. observatorul Claudiu Popa) cică n-a văzut nimic. Mircea Sandu a spus după acel meci că „Istvan Kovacs s-a p*** pe el şi nu va mai arbitra.” Asta s-a petrecut la acel meci. Dacă-i dădeam banii ăştia…cu banii ăştia a cumpărat toate combinatele”.

Cât despre dârzenia jucătorilor Astrei, surse din vestiarul echipei susţin că jucătorii au avut primă de la Oţelul Galaţi pentru a o încurca pe FC Vaslui, contracandidata la titlu. Înainte de meci, fotbaliştii au avut promişi câte 500 de euro pentru fiecare punct, primă promisă de conducerea Astrei. Însă la final, conform aceloraşi surse,  cei care au fost atunci pe teren au primit 3.000 de euro de fiecare, diferenţa fiind asigurată de Oţelul.

Porumboiu nu vrea însă să se oprească aici. Fostul arbitru spune că-l va da în judecată pe Ioan Niculae, iar patronul Astrei va fi obligat să demonstreze că i s-au propus 600.000 de euro pentru un blat: „Peste treaba asta, va trebuie să probeze în instanţă această afirmaţie”, a mai spus Porumboiu.

„Dacă e să vorbim ca în Caragiale…cu rapiţa. El n-a avut bani să plătească marfa (n.r. rapiţa). El mi-a plătit în motorină şi n-a avut bani să cumpere. Şi m-a dat în judecată şi am câştigat. Au râs şi judecătorii care au dat decizia. Eu am probe video cu ce s-a întâmplat la acel meci (n.r. Astra – Vaslui). Cum să fii atât de nebun să spui că i-am dat 600.000 de euro? El, dacă îi arunci o hârtie pe jos, se aruncă după ea, marele miliardar. Dacă era aşa, de ce spune după doi ani şi jumătate? De ce nu s-a dus atunci la poliţie, la DNA?”, se înteabă Adrian Porumboiu.

prosport.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.