spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Înalta Curte a decis: parlamentarii pot fi și rectori

- Advertisement -

Instanţa supremă a dat câștig de cauză primarului Timişoara, Nicolae Robu, faţă de raportul ANI prin care a fost declarat incompatibil în perioada în care era rector al Universităţii Politehnica din Timişoara şi senator.

Prin această decizie definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 2011 prin care se constata starea de incompatibilitate a acestuia.  În iunie 2011, ANI a concluzionat, printr-un  raport de evaluare, că Robu se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 10.02.2011, deoarece „deţine atât demnitatea de senator, cât şi funcţia de conducere de rector, funcţia politică de conducere de Preşedinte PNL Timiş şi de membru în Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal”, agenţia apreciind că nu ar fi fost respectate dispoziţiile art. 215 alin. 3 şi 4 din Legea nr. 1/2011 şi art. 81 alin. 1 din Legea nr. 161/2003.

Decizie contrară

Robu a contestat raportul la Curtea de Apel Timişoara, cerând anularea acestuia, însă acţiunea a fost respinsă, în 27 februarie 2012. Hotărârea Curţii de Apel Timişoara a fost atacată cu recurs la ICCJ. Completul care a luat acestă decizie este format din judecătoarele: Luiza Maria Păun, Doina Duican și Florica Rodica Voicu.

Autor:  Virgil Burlă

Citiţi mai mult: Înalta Curte a decis: parlamentarii pot fi și rectori – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/inalta-curte-a-decis-parlamentarii-pot-fi-si-rectori-1069289.html#ixzz2lepm1cEy
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.