spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Mardeiașul lui Ponta!

- Advertisement -

Nu l-am cunoscut pe Mirel Palada îndeaproape. Însă pasiunea lui pentru rugby și muzica pe care o recomanda pe FB mi-l făcea simpatic. Chiar dacă făcea parte din gașca lui Voiculescu, unde era cerberul unui institut de sondarea opiniei publice în care se modificau rezultatele după cum dicta Varanul. Al cărui partid avea întotdeauna cinci la sută în sondaje de casă. După o lungă carieră în ograda Grivco a plecat, curajos, de lângă inculpatul Voiculescu, pentru a prelua postul de purtător de cuvânt al Guvernului României. Devenind încă un experiment eșuat al actualei guvernări.

Am urmărit intervenția lui Traian Băsescu de ieri seară. A fost dură, tehnică, cu multe date care demonstrau că mărirea accizei la carburanți de către guvernul Ponta este doar o modalitate de a da fonduri uriașe pe mâna primarilor USL. Dar nu numai despre asta este vorba! De fapt, Guvernul Ponta a renunțat să mai acceseze cele câteva miliarde de euro fonduri europene, a renunțat să îmbunătățească gradul de colectare al taxelor și impozitelor și a ales calea boierească: a mai pus o taxă. Pe carburanți, ca să fie siguri că le vin banii direct la teșcherea. Curat guvern social-democrat!

Nu vreau să vă bat capul cu amănuntele tehnice susținute de Traian Băsescu pentru că le puteți găsi pe siteul Președinției României. O să dau doar două citate: “Susţin fără rezerve indexarea pensiilor cu 3,76% – şi chiar dacă nu aş susţine, ea este în lege, deci trebuie făcută. Susţin acordarea burselor suplimentare, un supliment de bani pentru medicii rezidenţi şi creşterea cu 10% a salariilor pentru cadrele didactice, aşa cum Guvernul şi-a propus.(…)De altfel, această conferinţă, declaraţie de presă, se vrea şi un avertisment şi o deschidere de dialog şi către Parlament, şi către Guvern. O spun în mod categoric: dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul de stat.” O afirmație care-l urcă pe pereți pe Victor Ponta, pus pentru prima dată în fața unei bătălii fără echivoc. Fie dă bani baronilor în anul electoral 2014 mărind aberant taxele, fie pleacă acasă. Din ceea ce se vede, nu prea are de gând să plece acasă!

De ce spun că asistăm la o mărire aberantă a taxelor? Păi a explicat Președintele: “Aş vrea să înţelegem ce înseamnă 7 eurocenţi creştere de acciză. Este propagandistică, pentru că acciza nu va creşte sau costul nu va creşte numai cu 7 eurocenţi. La aceşti 7 eurocenţi se adaugă TVA de 24%, care face dintr-o dată 8,68 eurocenţi. Mai mult decât atât, Guvernul a stabilit să modifice modul de calcul al accizelor utilizând nu cursul de schimb de la 1 octombrie 2013, când era un curs mai bun – era 4,45 -, ci s-a dus cu un an înapoi, în 2012, contrar reglementărilor europene, şi utilizează o rată de schimb de 4,52 în loc de 4,45. Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde bine, utilizează guvernul şi o inflaţie de 4,77 – tot pentru anul 2012; şi vă dau calculul, pentru că nu vreau să mergem… îl am aici; cine va fi interesat, îl pun la dispoziţie -, ceea ce duce la o creştere cu 53,44 bani pe litru la benzină şi 52,5 bani pe litru la motorină.”

Cu alte cuvinte nu numai că au mărit acciza, dar a uitat domn’ Prim-Ministru să ne spună că n-a adăugat TVA-ul! Mai mult, ca orice cămătar din Dudești, a folosit un curs valutar favorabil buzunarelor sale! Bine că nu ne-a pus și dobândă la acciză…

Revenim la minunatul domn Palada! Imediat a intrat în dispozitiv și a început să facă tot felul de declarații. L-am văzut la România TV, unde spunea cu patos că “Președintele este iresponsabil”. O afirmație care l-a siderat până și pe Bogdan Chireac, analist foarte-pro-guvernamental, care încerca disperat să-i spună purtătorului de cuvânt al Guvernului României că poate a vrut să spună că afirmațiile Președintelui sunt iresponsabile, că nu poate spune, în calitate de demnitar, așa ceva. Mirel Palada nu pricepea și pace! A durat vreo cinci minute ca Bogdan Chireac să-l convingă cât de cât, dar rezultatul s-a văzut ulterior. Nici un cuvânt despre afirmațiile legate de minciunile spuse de Ponta. Că doar asta este treaba purtătorului de cuvânt al Guvernului, să NU explice ceea ce are nevoie de explicații. Ulterior a ieșit pe Facebook și ne-a spus că Președintele era matrafoxat! Adică și-a făcut curaj ca să ne anunțe că Victor Ponta ne minte când ne anunță măriri de taxe! Cât de stupid poți să fi ca să crezi că Băsescu are nevoie de curaj ca să-l calce în picioare pe Ponta?!

Dar, păstrând nivelul intelectual al purtătorului de cuvânt al Guvernului, ne putem întreba dacă domnia sa nu avea în aceea seară un nivel cam HIGH pentru dezbaterea publică din aceea seară, a accizei la carburanți. Dar poate sta liniștit, crește economia, crește nivelul de trai, duduie procentele în sondaje…

Vise plăcute!

Autor:  Dan Andronic

Citiţi mai mult: Mardeiașul lui Ponta! – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/mardeiasul-lui-ponta-1069204.html#ixzz2ldxU42Pv
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.