spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Ofiţer al Poliţiei de Frontieră, suspect de contrabandă cu ţigări

- Advertisement -

Un poliţist de frontieră care avea, printre alte atribuţii de serviciu, misiunea să stopeze traficul de ţigări pe relaţia Ucraina – România, a ajuns să fie anchetat pentru contrabandă. Este vorba de inspectorul Adrian Parasca, ofiţer în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, punctul de lucru de la Vicovu de Sus.

Pentru a documenta activitatea infracţională a lui Adrian Parasca, anchetatorii au efectuat percheziţii nu doar la locuinţa acestuia, ci şi la sediile din Siret şi Vicovu de Sus ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi. De la cele două sedii au fost ridicate mai multe documente, care vor fi analizate în perioada următoare şi vor constitui probe la dosar.

Rolul lui Adrian Parasca era acela de a asigura culoarul pentru introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă, o misiune extrem de importantă pentru cele două grupări anihilate de procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată.

Adrian Parasca este cunoscut şi prin faptul că deţinea magazine de desfacere a peştelui, atât în Vicovu de Sus, cât şi în Rădăuţi.

Nu este pentru prima dată când persoane din cadrul Poliţiei de Frontieră trec în cealaltă tabără, câștigurile obţinute într-un timp foarte scurt fiind un magnet în faţa cărora nu pot rezista. Printre cei care au uitat pentru ce au fost angajaţi în structurile Ministerului Afacerilor Interne se numără atât ofiţeri, cât şi agenţi, o parte dintre ei continuând să lucreze pentru Poliţia de Frontieră chiar şi după ce au fost săltaţi de acasă cu mascaţii.

În afara ofiţerului care aseară a primit ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, la audierile de la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au fost aduse alte 19 persoane, majoritatea din zona Vicovu de Sus.

Până aseară, la ora închiderii ediţiei, şapte persoane au fost reţinute, iar alte cinci au primit interdicţia de a părăsi ţara. În cazul inspectorului Adrian Parasca nu se luase încă nici o decizie.

Printre cei vizaţi de această anchetă se numără şi Arcadie Plămadă, zis Codană. Acesta nu a fost găsit ieri dimineaţă pentru a fi adus la audieri şi cel mai probabil va fi dat în urmărire generală. Arcadie Plămadă, de loc din Vicovu de Sus, a mai fost reţinut în luna aprilie a acestui an, tot pentru contrabandă cu ţigări, dar la vremea respectivă pe numele său nu a fost emis mandat de arestare preventivă.

Ce a vizat acţiunea de ieri a celor de la Crimă Organizată

La primele ore ale dimineţii de ieri au avut loc 43 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară. Cele mai multe s-au derulat pe raza judeţului Suceava, mai exact 33 la număr, restul derulându-se în judeţele Satu-Mare, Harghita, Mureş, Sibiu, Bistriţa – Năsăud, dar şi în Bucureşti.

„Sunt vizate două grupări de crimă organizată transfrontalieră specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară care au traficat 509.200 de pachete de ţigări, având o valoare de piaţă estimată la suma de 5.092.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 51 de telefoane mobile, patru laptopuri, trei unităţi de calculator, zece memory stick, două harduri externe, 1.287 pachete ţigări, 3.700 de euro, 4.480 de lei, un auto Mitsubishi Pajero de la Mihai Rusu, din Vicovu de Sus, şi zece cartuşe arme vânătoare de la un suspect din Bistriţa.

Percheziţiile de pe raza judeţului Suceava au fost efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie Suceava, cu sprijinul luptătorilor SAS – IPJ Suceava şi al angajaţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-20/Ofiter-al-Politiei-de-Frontiera-suspect-de-contrabanda-cu-tigari#ixzz2lGOXSXup

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.