spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Însărcinată în şapte luni, la doar 15 ani

- Advertisement -

La doar 15 ani, este însărcinată în luna a şaptea şi a fost internată în regim de urgenţă într-un centru maternal sucevean, până va aduce pe lume bebeluşul. Minora are nevoie de ajutor, fapt confirmat şi de mama acesteia, care a fost de acord ca fiica ei să beneficieze de serviciile sociale din cadrul Protecţiei Copilului Suceava.

La sfârşitul lunii trecute, Serviciul de intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a fost sesizat cu privire la situaţia minorei, însărcinată în 28 de săptămâni, cu domiciliul pe raza unei comune din judeţ, pentru care serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei a solicitat instituirea unei măsuri de protecţie specială. Minora a absolvit opt clase.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că reprezentanţii instituţiei pe care o reprezintă s-au deplasat, pe 6 noiembrie, la domiciliul minorei, pentru a vedea care este situaţia reală.

„La domiciliu se afla mama minorei, care ne-a declarat că fiica sa este însărcinată în 28 de săptămâni, cu un individ dintr-un sat apropiat, a cărui identitate însă nu o cunoaşte”, a completat Nicoleta Daneliuc. Minora nu mai are fraţi şi a crescut fără tată. Până în prezent, viitoarea mămică nu a dorit să spună cine este tatăl copilului.

Minora va fi consiliată psihologic

Mama minorei a declarat că doreşte ca fiica ei să beneficieze de o măsură de protecţie, respectiv internarea într-un centru maternal, măcar până va naşte. Minora a acceptat internarea în centrul maternal. Pe perioada rezidenţei, minora va beneficia şi de asistenţă socială şi juridică. Atât mamele, cât şi copiii internaţi în cele două centre maternale din judeţ sunt înscrişi la medicul de familie, copiii de vârsta preşcolară şi şcolară sunt înscrişi la grădiniţă, respectiv şcoală. Viitoarea mămică va fi consiliată psihologic. Toate serviciile sunt gratuite.

Pe perioada şederii în centrul maternal, minora se va implica în diferite activităţi de socializare, de autogospodărire. „Ea va fi învăţată şi ajutată cum să aibă grijă de copilul care se va naşte în curând, să prepare hrana, să îmbăieze copilul. Se încearcă crearea unui cadru necesar pentru menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor intrafamiliale”, a mai spus Nicoleta Daneliuc. Complexul de servicii pentru protecţia în regim de urgenţă a cuplului mamă-copil funcţionează pe principiul îngrijirii copilului în familie, în centrele maternale asigurându-se stabilitatea relaţiei copilului cu mama sa.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-20/Insarcinata-in-sapte-luni-la-doar-15-ani#ixzz2lGLpxAhA

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.