spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mărturisirile minorului care şi-a omorât tatăl: „În fiecare zi îmi aduc aminte cum tata ne bătea pe mine şi pe mama”

- Advertisement -

Băiatul de 15 ani care în luna august a acestui an şi-a omorât propriul tată cu o rangă nu va sta nici o zi după gratii, specialiştii psihiatri care l-au examinat la cererea procurorilor stabilind că adolescentul, din comuna suceveană Satu Mare, a acţionat pe fondul stresului provocat de abuzurile la care era supus de tatăl său, care obişnuia să-l bată pe el şi pe fraţii săi, dar şi pe mama acestora.

Concluziile expertizei psihiatrice făcute de specialiști de la Institutul de Medicină Legală Iaşi au arătat că „la momentul comiterii faptei, minorul a prezentat o reacţie acută de stres, pe fondul abuzului fizic şi psihic  la care a fost supus”, psihiatrii stabilind că adolescentul a avut „discernământul abolit”.

În aceste condiţii, adolescentul nu va sta nici o zi în spatele gratiilor, urmând să fie scos de sub urmărire penală în dosarul în care era cercetat de omor calificat.

Totuşi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava vor cere instanţei de judecată obligarea adolescentului la tratament medical de specialitate.

L-a amenințat că îl omoară, dacă sună la ambulanţă pentru a-şi salva mama

În săptămânile în care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi, minorul a fost supus mai multor examinări psihologice în care adolescentul le-a povestit membrilor comisiei de examinare drama pe care a trăit-o acasă.

El a povestit cum în ziua crimei a venit acasă şi şi-a găsit mama plină de sânge. Tatăl, Adrian Valentin Tomşa, în vârstă de 40 de ani, o bătuse cu sălbăticie şi nu era prima dată când, cu minţile îmbibate în rachiu, îşi vărsa furia pe biata femeie.

Când băiatul de 15 ani a vrut să sune la ambulanţă, tatăl l-a ameninţat că îl omoară. A sunat totuşi, riscându-și viaţa pentru mama sa.

Când au venit ambulanţierii şi poliţia acasă la ei, Adrian Valentin Tomşa a fugit, iar agenţii de poliţie care au intervenit i-au spus lui Valentin şi fraţilor lui mai mici să se culce, însă adolescentul de 15 ani ştia că tatăl său se va întoarce şi va încerca să se răzbune pe el.

Iar acest lucru s-a întâmplat. Înarmat cu o rangă, a revenit la domiciliu pe la o bucată de noapte şi a început să-l înjure şi să-l ameninţe pe fiul său cel mare. La un moment dat, acesta nu a mai suportat, a luat ranga cu care venise tatăl său şi a început să-l lovească. A fost oprit de unul dintre fraţii săi, însă era prea târziu. Tatăl lor zăcea mort, într-o baltă de sânge.

Ce coşmar îl bântuie de la crimă. „Am visat că tata nu a murit”

La interviurile comisiei de examinare psihiatrică, fiul lui Adrian Valentin Tomşa le-a mărturisit anchetatorilor că îi pare rău de ceea ce a făcut. „De când sunt aici (n.r.-la spital, la Iaşi) sunt foarte speriat. Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să mă ierte pentru ce-am făcut şi să mă ajute să trec peste aceste momente grele. Îmi pare foarte rău de ceea ce am făcut, dar e prea târziu, nu mai am ce face. Mi-a rămas doar să mă rog la Dumnezeu să scap şi să-mi pot vedea familia. În fiecare zi îmi aduc aminte cum tata mă bătea pe mine şi pe mama, încep să plâng, dar mă gândesc că într-o zi totul va fi bine”. Adolescentul le-a spus şi de un coşmar care îl bântuie nopţile: „L-am visat că nu a murit, avea doar o cicatrice, iar într-o noapte s-a întors acasă şi vroia să mă omoare, avea cuţitul în mână şi vroia să mă taie”.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-19/Marturisirile-minorului-care-si-a-omorat-tatal-In-fiecare-zi-imi-aduc-aminte-cum-tata-ne-batea-pe-mine-si-pe-mama#ixzz2lAVKo4CR

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.