spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Proprietarul câinilor care au omorât un bătrân şi au mutilat o femeie, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

- Advertisement -

Procesul în cazul câinilor ucigaşi de la Liteni, cea mai cumplită tragedie de acest gen care s-a înregistrat în judeţul Suceava, a ajuns la punctul final. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României s-a pronunţat definitiv la finele săptămânii trecute în acest dosar, proprietarul câinilor care au omorât un om şi au provocat traume grave altor două femei fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Părţile civile din acest dosar au de primit despăgubiri de maximum 20.000 de lei.

De exemplu, femeia care a suferit leziuni foarte grave după ce a fost atacată de câini are de primit doar 15.000 de lei, asta deşi prima instanţă care a judecat acest caz a stabilit daune morale de 50.000 de lei.

Măsurile luate împotriva inculpatului

Proprietarul câinilor, Onorel Apetrichioaie, care nu va sta nici o zi la puşcărie, are un termen de încercare de cinci ani de zile. El nu are voie să mai comită vreo infracţiune în cei cinci ani, în caz contrar pedeapsa cu suspendare urmând a fi transformată în una cu executare. De asemenea, acestuia i s-au stabilit şi o serie de măsuri stricte de supraveghere. Printre altele, să se prezinte, la date fixe, la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor de pe lângă Tribunalul Suceava, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

O succesiune de atacuri şocante, ignorate în mod inconştient de inculpat

Grozăviile de la Rotunda-Liteni s-au petrecut după ce Onorel Apetrichioaie a luat în concesiune un iaz şi a adus mai mulţi câini, metişi de pibull, pentru pază. Lăsaţi liberi, aceştia aveau să se dovedească adevăraţi ucigaşi.

Prima victimă a fost o avocată, pe 14 septembrie 2009. Conform anchetei poliţiei, în momentul în care victima a ajuns în dreptul iazului, patru dintre câinii lui Apetrechioaie au traversat râul şi au atacat-o.

Femeia a scăpat cu greu din colţii câinilor, fiind internată la spital cu diagnosticul  „plăgi muşcate câini, braţ stâng, picior drept, ureche dreaptă”. Aceasta a suferit leziuni profunde, care au necesitat 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

Cumplitul semnal de alarmă a fost ignorat în mod inconştient şi nepermis de proprietarul iazului şi al câinilor.

Gheorghe Roman, în vârstă de 71 de ani, din Liteni, a fost ucis de aceiaşi câini la data de 2 ianuarie 2010. Septuagenarul mergea spre o pădurice din zonă, când, pe drumul public care trece pe lângă iaz, a fost atacat de câinii acestuia. Bătrânul a fost găsit de rude mort, pur şi simplu sfâşiat.

Ca într-un adevărat film de groază, la aproximativ trei luni de la atacului mortal comis asupra bătrânului în vârstă de 71 de ani, doi dintre metişii de pitbull de la iazul lui Apetrechioaie au atacat o altă femeie din sat. Victima a fost salvată de un vecin care i-a auzit ţipetele şi a venit imediat cu furca spre câini, alungându-i. Pentru această ultimă faptă, Apetrichioaie nu a fost pus sub acuzare, el fiind plecat din ţară, iar câinii fiind lăsaţi în grija rudelor.

Abia după ce câinii au făcut a treia victimă, rudele lui Apetrechioaie au acceptat ca pitbullii să fie împuşcaţi.

Procesul în care a fost judecat Onorel Apetrichioaie a fost unul foarte lung, care a început în vara anului 2010. Dosarul a fost plimbat de la o instanţă la alta şi s-a ajuns inclusiv la schimbarea încadrării juridice a faptelor, în cele din urmă inculpatul fiind condamnat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-19/Proprietarul-cainilor-care-au-omorat-un-batran-si-au-mutilat-o-femeie-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare#ixzz2lAUzzZK2

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.