spot_img
27.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

REVOLTĂTOR! Doi minori ucişi de nepăsarea familiei şi indolenţa autorităţilor

- Advertisement -

Autorităţile au anunţat moartea a doi copii, Ana Maria Lupu (2,5 ani) şi Andrei Lupu (4 ani) ieri la amiază, iar reporterii „Ziarului de Iaşi“ au ajuns printre primii la faţa locului. Ce au văzut întrece orice închipuire. Doi bărbaţi de la Primărie au ieşit cu cei doi copii înfăşuraţi în cearşafuri, i-au pus într-un autoturism, pentru a-i transporta la morgă. „Nu aveţi loc în maşină ca să-i ducem la morgă? Cei de la Drăgan (n.r. – firmă de pompe funebre care are contract cu statul pentru transportul cadavrelor în cazurile de moarte suspectă) nu vin să ia  persoane cu vârste sub trei ani“, ne-a spus unul dintre angajaţii Primăriei.

Imediat, însă, individul respectiv ne-a asigurat că glumeşte. Cum micuţii au fost scoşi din casă, reporterii au bănuit că ei au murit asfixiaţi într-una din camere. Însă asistentul social ne-a dus undeva în spatele casei, într-o anexă care semăna mai mult cu un grajd. De la intrare s-a simţit un miros respingător, amestecat cu fum înecăcios. Întuneric, pereţi degradaţi şi reci, câteva ţoale murdare întinse pe jos. „Ştiaţi că aceşti doi copii stau în anexă, iar părinţii în casă?“, a fost întrebat asistentul social al Primăriei, Anica Dumitru. Răspunsul ne-a cutremurat. „Când am fost ultima oară, era mai curat. De altfel, când am fost cu cei de la Protecţia Copilului aici în vizită, copiii ne-au fost prezentaţi în casă, şi nu în anexă. Atunci am propus să fie luaţi de la părinţi, pentru că trăiau în condiţii mizere. Dar ei (n.r.- de la Protecţia Copilului) au spus că mai rămân acasă. Acum am văzut că este murdar“, a spus femeia.

Fata jos, băiatul în pat

Camera în care au murit cei doi micuţi semăna cu coliba unui cioban. O oliţă de noapte, un pat cu câteva pături murdare şi o plapumă, de asemenea, murdară. În cameră plutea frigul şi întunericul. Becul nefuncţional din tavan atârna îngreunat de un strat gros de funingine. „Pe fată am găsit-o jos, iar băiatul, în pat. Am luat fata şi am dus-o în casă, iar bunica a văzut că era friptă la picioruşe. A zis că a murit. Am mers şi am luat şi băiatul, iar acesta era în pat, mort. Eu eram la şcoală la băiatul de 11 ani, pentru că era bătut mereu. Am mers să văd de ce. Bărbatul era plecat în sat, nu ştiu unde“, a ridicat din umeri mama copiilor. Femeia a spus că cei doi copii nu au fost închişi în casă. Fapt îndoielnic: „I-am închis doar uşa. Atât. Ei au luat cutia de chibrituri şi au dat foc sub pat. Fumul i-a omorât. Eu am plecat“, a adăugat Cristina Lupu, mama copiilor, clătinându-se greu, din cauza sarcinii.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/revoltator-doi-minori-ucisi-de-nepasarea-familiei-si-indolenta-autoritatilor-foto-video–30506.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.