spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Cozi în Vama Siret, dar şi câteva proteste anemice, în prima zi cu restricţii stricte la importul de alimente, fructe şi seminţe

- Advertisement -
Prima zi în care a început aplicarea noilor reglementări în privinţa anumitor produse introduse în ţară din state non-UE a creat nemulţumiri serioase în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Cozile interminabile de joi seară din partea ucraineană s-au mutat treptat în partea română, iar formularele pe care oamenii sunt obligaţi să le completeze, plus controalele riguroase din partea vameşilor au făcut ca timpii de aşteptare să crească nepermis de mult, uneori şi la câteva zeci de minute pentru o singură persoană.

Iritaţi de acest lucru, mai mulţi oameni care se ocupă cu micul trafic de frontieră au încercat să genereze un protest, numai că totul s-a terminat înainte de a începe. Jandarmii au intervenit şi le-au cerut nemulţumiţilor să obţină mai întâi autorizaţie de protest şi abia după ce vor intra în legalitate îşi pot manifesta în stradă doleanţele.

Practic, fiecare persoană completează un formular, iar cantităţile de marfă bifate în căsuţele respective trebuie să se regăsească şi în maşină. În caz contrar, surplusul este confiscat în Vamă sau persoana în cauză poate opta pentru a se întoarce în Ucraina cu tot cu marfă.

Aceste formalităţi îngreunează şi mai mult fluenţa traficului, iar timpul petrecut la frontieră creşte destul de mult.

În plus, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret intrarea este posibilă doar pe două artere, ceea ce îngreunează şi mai mult activitatea de control.

Suplimentar, la Siret încă există trafic mixt, atât pentru autovehicule, cât şi pentru pietoni, care se intersectează deşi legislaţia comunitară în domeniu nu permite aşa ceva.

O birocraţie şi nişte reguli care nu fac altceva decât să omoare micul trafic de frontieră, din care sute de persoane îşi duceau existenţa în lipsa unor locuri de muncă în această zonă a Sucevei.

de 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-11-16/Cozi-in-Vama-Siret-dar-si-cateva-proteste-anemice-in-prima-zi-cu-restrictii-stricte-la-importul-de-alimente-fructe-si-seminte#ixzz2kz4YPaOh

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.