spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Eveniment cu adeziunea Presedintelui Italiei organizat de o vasluiancã

- Advertisement -

EVENIMENT Pe 12 noiembrie a fost organizat la „Maschio Angioino” din Napoli conferinta cu titlul „Cittadinanza Sportiva” – „Cetãtenia sportivã” organizat de F.I.L.S.E.M. Federatia Strãinilor în Italia, a cãrei presedintã este jurnalista româncã Pulpan Izabela. La evenimentul la care a aderat si Presedintele Italiei, au participat din partea Parlamentul European Onorevole Erminia Mazzoni – presedinte Comisii pentru petitii europene, Dna. Laura Tiu care a adus salutul Ambasadoarei României Dna. Dana Constantinescu, s-a dat citire scrisorii din partea Dlui. Marius Vizer- presedintele tuturor Federatiilor Sportive din lume si al Federatiei de Judo.

Încã din luna mai a acestui an jurnalista si echipa ei s-au apucat de muncã si au cîstigat adeziunile tuturor institutiilor italiene: Presedintia Consiliului de Ministri, Ministerul Integrãrii, Biserica din Napoli, Regiunea Napoli, Primãria din Napoli, Provincia din Napoli. Prezenta extraordinarã a Ambasadei Române la eveniment si sustinerea moralã pe care Ambasada a dat-o echipei Federatiei Strãinilor a fost de cel mai mare ajutor jurnalistei. Din partea Ambasadei Române a fost delegatã sã prezentieze Dna. Consul Laura Tiu, datoritã imposibilitãtii Ambasadoarei Dana Constantinescu de a participa.

Tema evenimentului

Tema evenimentului se centreazã pe faptul cã în Italia copiii strãinilor, chiar dacã sunt nãscuti în Italia, pot sã practice sport, dar nu au reptul sã participe la competitii sportive pentru faptul cã sunt strãini, fãrã cetãtenie italianã. De mai bine de un an, când Izabela Pulpan a venit la cunottinta acestui fapt, a început sã adune adeziuni, grupãri politice si a realizat un eveniment puternic. „Scopul acestei conferinte este sã rezolvãm problema, nu sã apãrem la televizor. Cert este cã, în Italia copiii strãinilor, nu numai a românilor sunt lipsiti de drepturi fundamentale, iar noi nu puteam sã nu tragem semnalul de alarmã. La semnalarea noastrã a rãspuns imediat Marius Vizer, Presedintele tuturor Federatiilor Sportive si a Federatiei Internationale de Judo, si împreunã cu noi doreste sã rezolve imediat problema. Politica vorbeste de mult timp în Italia, dar nimeni nu face nimic… acum, dupã aceastã conferintã, problema sigur va fi rezolvatã, ceea ce înseamnã cã si copiii nostri vor avea toate drepturile în Italia”.

Participarea extraordinarã a Parlamentului European la eveniment

Printr-o scrisoare din partea Presedintelui Parlamentului European Martin Schulz adresatã Izabelei Pulpan se spunea cã din pãcate nu reusea sã fie prezent la eveniment, dar, Parlamentul European a fost prezent prin participarea extraordinarã a Dnei. Erminia Mazzoni – Presedinta Comisiei de Petitii. Afirmarea sa a fost cã va face un efort deosebit ca semnalarea fãcutã de Federatia Strãinilor sã rezolve problema la nivelul Parlamentului European.

Primarul din Napoli si regizorul De Laurentis prezenti la eveniment

Regizorul De Laurentis, care este si proprietarul echipei de fotbal „Napoli” au intervenit în cadrul evenimentului lãudând initiativa si spunând cã nu este corect ce se întâmplã în Italia, si cã Italia trebuie sã se schimbe.

Stimati Oficiali, Doamnelor si Domnilor, dragi Participanti

MESAJ … „În primul rând doresc sã-mi exprim aprecierea vis-a-vis de initiativa dumneavoastrã de a da o sansã egalã tuturor copiilor si tinerilor în procesul de educatie si totodatã educatie prin sport.

Aceastã initiativã este una foarte importantã deoarece în urma demersurilor dumneavoastrã am constatat cã existã un gol legislativ pe plan international vis-a-vis de dreptul de participare la competitii sportive a copiilor si tinerilor care nu au cetãtenia în tãrile de resedintã si astfel, nu pot performa în sport la nivelul cel mai înalt.

Consider sportul un factor important în procesul de educare si formare a personalitãtii umane, în procesul de formare profesionalã si, mai târziu, de integrare în societate.

Consider cã prin initiativa organizatiei dumneavoastrã, Federazione Stranieri in Italia, în asociere cu alte organizatii importante ca si Comitetul Olimpic International, Natiunile Unite, UNESCO si SportAccord, care reprezintã uniunea tuturor federatiilor internationale Olimpice si ne-Olimpice putem implementa un proiect care sã îndeplineascã dezideratul major pe care vi l-ati propus.

Fiind eu însumi fost emigrant, cunosc toate etapele procesului de emigrare si integrare socialã în tara de destinatie si sunt convins cã toti oamenii se nasc liberi, egali si cu drepturi – conform principiilor libertãtii si dreptãtii umane – inclusiv de a-si alege ei însisi tara în care doresc sã trãiascã si sã-si exprime potentialul, pe care sã o materializeze mai târziu în bunuri si valori care sã contribuie la dezvoltarea societãtii si a umanitãtii pe toate planurile”

Marius L. Vizer

Presedinte SportAccord si Federatia Internationalã de Judo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.