spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Peste 1.000 de bacauani, diagnosticati cu diabet anul acesta

- Advertisement -

Diabetul este una dintre bolile care se instaleaza tacut in organism si care nedescoperita la timp duce la complicatii severe, greu de controlat. Pentru a trage un semnal de alarma, in fiecare an, incepând din 1991, la data de 14 noiembrie, la nivel mondial este celebrata Ziua Diabetului.

Sloganul campaniei din acest an este „Întelege diabetul, preia controlul”. Odata aparut, diabetul dureaza toata viata si necesita schimbarea stilului de viata si monitorizarea periodica a valorilor glicemiei. Este o boala care „nu doare” si poate evolua mult timp fara nici un simptom, dar afecteaza inima, rinichii, ochii, vasele de sânge si nervii.

În judetul Bacau, in primele 9 luni ale acestui an, potrivit datelor furnizate de Cabinetul judetean de specialiate diabet si boli de nutritie, s-au înregistrat un 1.051 cazuri noi de diabet zaharat. Astfel, s-a ajuns ca la finele lunii septembrie, in judet sa fie peste 21.500 de bolnavi cu diabet.

„Obiectivele campaniei sunt de informare a populatiei asupra efectului benefic al adoptarii unor comportamente sanatoase în profilaxia diabetului si a complicatiilor sale. Vorbim de miscare zilnica, nutritie corecta si controlul greutatii”
Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt DSP Bacau

Analize gratuite la Muzeul de Istorie

Pentru marcarea acestei zile, Directia de Sanatate Publica Bacau, in parteneriat cu „Lions Club Moldova”, organizeaza marti, de la ora 9.00, in holul Muzeului de Istorie „Iulian Antonescu” Bacau, o activitate de screening gratuit pentru bacauani.

Se vor determina glicemia, colesterolul, trigliceridele, tensiunea arteriala si identificarea statutului de fumator. Joi, de la ora 10.00, in Piata Tricolorului se vor distribui materiale informative si se vor lansa baloane albastre.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/peste-1-000-de-bacauani-diagnosticati-cu-diabet-anul-acesta/#sthash.nmVifWnH.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.