În luna octombrie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creşteri de preţuri în categoria mărfurilor alimentare s-au înregistrat la cartofi şi ouă.
De asemenea, preţul cerut pentru un ou a crescut în octombrie, comparativ cu septemberie 2013, tot cu aproape 9%. Preşedintele patronatului din industria avicolă, Ilie Van, spune că scumpirile nu au loc la poarta fermelor, ci pe lanţul de distribuţie.
Pe lista alimentelor ale căror preţuri s-au redus în septembrie se numără cele de morărit şi panificaţie, cum sunt făina de grâu sau pâinea. Unul dintre motivele scăderii preţurilor este şi reducerea TVA de la 24% la 9% pe întreg lanţul de producţie.
Autor: Simona Tapalagă
Citiţi mai mult: Cartofii şi ouăle, campionii scumpirilor la alimente – Agricultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cartofii-si-ouale-campionii-scumpirilor-la-alimente-1066819.html#ixzz2kK6TnJyI
EVZ.ro