spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

MINCIUNA are PICIOARE SCURTE. Zgonea, Ponta şi Corlăţean au fost făcuţi de râs de Viviane Reding

- Advertisement -

După ce Victor Ponta şi Valeriu Zgonea au dat vina pe traducerea eronată, comisarul european a revenit cu declaraţii explicite despre faptul că România nu a respectat statul de drept.

După ce comisarul european pe Justiţie, Viviane Reding, a menţionat vineri, în „Die Zeit”, că România şi Ungaria fac parte dintre ţările în care statul de drept nu este respectat sau este chiar pus sub semnul întrebării, premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au sărit ieri să dea vina pe traducere. „E o traducere eronată (…) pe care aţi preluat-o toţi. Eu ştiu despre ce este vorba şi ştiu cum este interviul făcut de domnia sa într-un ziar german şi vă rog să traduceţi aşa cum trebuie contextul”, a spus Zgonea.

Ieri, însă, Reding a revenit cu o declaraţie pe această temă, întărind afirmaţiile din „Die Zeit”. Aceasta a apreciat că CE are nevoie de noi mecanisme de apărare a statului de drept, după ce în ultimii ani au apărut diverse probleme în acest sens, menţionând explicit criza constituţională din România, din 2012. În cazul României, „intervenţia Comisiei a ajutat la restabilirea autorităţii Curţii Constituţionale şi a pus capăt conflictului constituţional”, a punctat oficialul european.

Corlăţean gafează

La rândul său, Titus Corlăţean a spus că Reding are motivaţii electorale, o declaraţie cel puţin neinspirată în condiţiile în care îndeplineşte funcţia de ministru de Externe.

„Până una, alta (…) există alegeri europene, la care inclusiv comisarii se pare că sunt extrem de interesaţi, inclusiv doamna Reding, aşa că mai citim aceste declaraţii şi din această cheie”, a spus ministrul.

Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.