spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

În stare gravă după ce s-a luptat pe viaţă şi pe moarte cu un taur

- Advertisement -

Un număr record de ieşeni a ajuns în acest weekend la spital în urma agresiunilor de tot felul, în general bătăi

În ultimele 24 de ore, medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“ au îngrijit nu mai puţin de 15 bărbaţi agresaţi. Dintre aceştia, doar doi pacienţi, un botoşănean şi un sucevean, au fost transferaţi în unitatea ieşeană din afara judeţului. Primul dintre ei, un bărbat în vârstă de 50 de ani,  a ajuns la UPU după ce a fost împuns în fesa dreaptă de taurul din gospodărie şi după ce şi-a fracturat mai multe membre, în timp ce încerca să se salveze de animalul furios. „Bărbatul s-a prezentat în UPU policontuzionat în urma loviturilor primite de la animal. El prezenta o contuzie toraco-abdominală, una de bazin şi o plagă prin împungere, iar după ce a fost stabilizat a fost îndrumat către domiciliu“, a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef la UPU-SMURD.

Celălalt pacient din afara judeţului  era un tânăr de 21 de ani din Suceava care, după ce a îndurat durerile provocate de o bătaie timp de 24 de ore, s-a prezentat la UPU cu un traumatism cranio-facial şi cu o fractură latero-facilă în partea dreaptă. El se află în continuare sub supravegherea medicilor de la Chirurgie Maxilo-Facială, după cum a explicat conf. dr. Diana Cimpoeşu. Din aceeaşi categorie a pacienţilor care s-au prezentat la UPU cu leziuni vechi, fac parte alţi doi tineri, amândoi de 25 de ani, unul din Rădeni, celălalt din Bivolari. Dacă primul dintre ei şi-a ascuns rănile timp de cinci zile, cel de-al doilea a solicitat ajutorul medicilor abia după 10 zile de agonie. „Bărbatul din Rădeni avea o contuzie toraco-abdominală, iar după ce l-am îngrijit s-a îndreptat către domiciliu. În schimb, tânărul din Bivolari a venit cu un traumatism cranio-cerebral, unul cranio-facial şi cu o plagă contuză sprâncenară în partea stângă, iar după asistenţa din UPU a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie“ a mai menţionat medicul şef de la UPU-SMURD.

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu“ au mai fost transferaţi şi alţi trei pacienţi care prezentau, pe lângă alte leziuni, traumatisme cranio-cerebrale cu şi fără paralizii cerebrale. „Bărbaţii originari din judeţul Iaşi erau policontuzionaţi în urma agresiunilor. Cel din Bivolari avea contuzii geniene (n.r. contuzii pe partea laterală a cavităţii bucale) atât în partea dreaptă cât şi stângă, pacientul din Strunga avea fracturată mâna dreaptă şi cotul şi antebraţul stâng, iar cel din municipiu, în vârstă de 22 de ani, avea fracturată mâna şi umărul drept. Acesta din urmă s-a prezentat două nopţi la rând în UPU cu multiple fracturi cauzate de agresiuni“ a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef la UPU-SMURD. Totodată, în ultimele 24 de ore la Spitalul Spiridon au fost înregistraţi şi doi pacienţi agresaţi care au refuzat internarea şi au plecat la domiciliu pe propria răspundere, chiar dacă erau policontuzionaţi. Primul dintre ei, un ieşean de 43 de ani, prezenta traumatisme la nivelul genunchiului şi al toracelui, iar celălalt pacient, un tânăr de 18 ani, din Dobrovăţ, prezenta multiple plăgi prin tăiere cu cuţitul, în zona feţei şi a coapselor. Tânărul a fost implicat într-o bătaie crâncenă în discoteca din localitate, alături de alţi prieteni. Poliţiştii au audiat ieri mai multe persoane acolo, întocmind dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/in-stare-grava-dupa-ce-s-a-luptat-pe-viata-si-pe-moarte-cu-un-taur–28488.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.