spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Spaima pensionarilor

- Advertisement -

Premierul a reuşit de două ori într-o săptămână să-i sperie pe bătrâni: luni anunţase că nu sunt bani pentru indexarea tuturor pensiilor; ieri, că va trebui să recalculeze toate pensiile din 2011 încoace.

Premierul Victor Ponta i-a băgat în sperieţi, ieri, pentru câteva minute, pe toţi pensionarii din România. Aflat într-o vizită de lucru la Găeşti, premierul a transmis presei indignarea sa faţă de o decizie a Curţii Constituţionale: „Îmi este aproape confirmat că va trebui să recalculăm pensiile din 2011 încoace, ceea ce e o nebunie. E vorba de pensiile tăiate de guvernul Boc. Mi se par absolut o nebunie, dar mă rog, dacă asta e decizia, aşa o să facem. Nu ştim în acest moment ce a decis exact Curtea”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a fost corectat de jurnalişti, care i-au atras atenţia că decizia CCR privind ordonanţa 1/2013 de modificare a sistemului de pensii se aplică doar persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis după data intrării în vigoare a ordonanţei. Premierul nici nu a clipit şi s-a repliat rapid. „Mă bucur că s-au mai gândit încă o dată. Poate dau rectificare să ne spună şi ce lege a insolvenţei avem acum.(…)Nu poţi să iei decizii aşa, să arunci ţara în aer şi pe urmă să spui am dat o rectificare”, a mai spus premierul.

Corectat şi de Mariana Câmpeanu

Luni, premierul le dădea alte veşti proaste pensionarilor, anunţându-i că în 2014 nu va indexa cu 3,75% toate pensiile. Tras de mânecă de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, premierul Ponta a revenit asupra declaraţiei. „A fost o eroare a mea în sensul că mă refeream la indexarea salariilor şi am spus din greşeală şi pensii. Doamna ministru Câmpeanu m-a sunat imediat şi mi-a reamintit că avem o decizie a Curţii Constituţionale, pensiile sunt bazate pe contribuţii şi nu poţi să le opreşti, să le îngheţi pe cele mari ca să le creşti doar pe cele mici”, a explicat el.

Citiţi mai mult: Spaima pensionarilor – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/spaima-pensionarilor-1065198.html#ixzz2jNinAQ8R
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.