spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Poianã reales, Mihalachi absent!

- Advertisement -

ALEGERI Profesorul Constantin Poianã a fost reconfirmat, ieri, pentru postul de sef al Organizatiei Pensionarilor din PSD Vaslui, în prezenta a peste 130 de delegati din tot judetul. Au tinut sã fie de fatã presedintele partidului, Dumitru Buzatu, deputatii Adrian Solomon si Toader Dima, dar si alti musafiri. Cea mai importantã absentã a fost cea a proaspãtului pensionar din fruntea Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, piesã de bazã în organizatia pensionarilor PSD, care a lipsit din motive doar de el stiute. Sedinta nu a fost lipsitã de incidente, fostul pesedist Stamate intrând într-o disputã cu deputatul Solomon, pe tema nemultumirii pensionarilor din judetul Vaslui.

Organizatia Pensionarilor din PSD Vaslui se poate mândri cu peste 40 de consilieri locali în tot judetul, plus un post de consilier judetean si unul de vicepresedinte, prin Vasile Mihalachi, ieri absent de la sedintã. Desi sunt 81 de comune, pensionarii PSD au organizatii în doar 76 de localitãti, nereusind sã convingã pensionarii din Blãgesti, Tãtãrãni, Voinesti, Gãgesti sau Dumesti sã se organizeze în formatiuni locale. În ultimii trei ani, destinele organizatiei au fost conduse de prof. Constantin Poianã, cel care din vara anului trecut este si consilier judetean. Organizatia pensionarilor PSD numãrã si patru primari din rândul pensionarilor, la Rosiesti, Puscasi, Cretesti si Blãgesti. Printre obiectivele enuntate ieri de prof. Poianã pentru acest nou mandat, care începe la 1 octombrie 2013 si se încheie la 15 ianuarie 2015, se numãrã colaborarea alãturi de organizatia judeteanã PSD pentru câstigarea alegerilor europarlamentare, la care PSD va participa singur, dar si câstigarea alegerilor prezidentiale alãturi de USL. Dupã reconfirmarea lui Constantin Poianã pentru postul de presedinte al Organizatiei judetene a pensionarilor PSD, s-au fãcut nominalizãri si pentru posturile de vicepresedinti. Astfel, alãturi de Poianã, conducerea Organizatiei va fi asiguratã de Dumitru Tãranu, Maria Onu, Petru Florea si Petru Grecu.

Declaratii tãioase între pensionarul Stamate si deputatul Solomon

Cel care a înfierbântat spiritele în sedinta organizatiei judetene a pensionarilor din PSD a fost un fost consilier judetean din partea Partidului Social-Democrat, astãzi presedinte al Aliantei judetene „Solidaritatea Pensionarilor”. „Viitorul pensionarilor nu este chiar atât de roz, iar domnii parlamentari ai judetului nostru ar trebui sã facã mai multe pentru aceastã categorie, când vin prin judet. Faptul cã o sã se mãreascã pensiile cu 4% e discutabil, am avut aceastã discutie si la Predeal, acolo unde am participat la o reuniune nationalã. Am discutat acolo si cu un director din Ministerul Muncii, care a spus cã nu stie dacã vor fi bani pentru aceste majorãri. Am fost printre cei care am manifestat împotriva ciumei portocalii si acum vrem sã sprijinim alianta care este la guvernare. Dar, nu stiu cum sã vã spun, bate un vânt, asa, printre pensionari, probabil va trebui sã avem o reactie în aceastã toamnã la indiferenta guvernantilor, probabil vom iesi în stradã”, a spus Stamate. Iritat, deputatul Solomon i-a bãgat pumnul în gurã liderului pensionarilor si l-a sfãtuit sã nu mai discute de proteste în stradã. „Cred cã aerul de la Predeal a fost mai tare, domnule Stamate, nu-mi explic cum de puteti spune astfel de lucruri. Cei cu care discutati dvs. de la ministerul Muncii sunt directori rãmasi din vremea lui Boc, care vã tot intoxicã cu informatii din acestea. Noi am luptat pentru majorarea pensiilor, dar probabil dl. Stamate era plecat din tarã. Vom repara multe nedreptãti din timpul lui Boc, de anul viitor, dar vãd cã e la modã chestia asta cu protestele. Sunt perdele de fum peste tot, mai degrabã asteptati sã vedeti dacã ne tinem de cuvânt si pe urmã sã spuneti dacã am fost sau nu de cuvânt”, a spus deputatul Solomon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.