spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

CRISTEA, ÎN POZITIA URSULUI! | VIDEO

- Advertisement -

„Cascadorii râsului” si fostul primar al Vasluiului

UITE CINE VORBESTE… Filmul „Pozitia copilului”, premiat cu trofeul „Ursul de Aur”, la Berlin, a ajuns sã fie desfiintat de cãtre un parlamentar vasluian. Victor Cristea, deputat PSD de Vaslui, s-a fãcut de râs în Parlament. „E plin de obscenitãti. Denigreazã poporul român. Cu ce bani l-a fãcut? Din buzunarul lui?”, a izbucnit Cristea, ieri, în Parlamentul României. Unii parlamentari cred cã iesirea deputatului de Vaslui pare desprinsã din tezele lui Nicolae Ceausescu de la consfãtuirea de la Mangalia din 1983!

Deputatul Cristea a sters pe jos cu unul dintre cele mai bune filme românesti din ultima perioadã, premiat la prestigiosul festival de la Berlin cu marele premiu „Ursul de Aur”. Victor Cristea a sustinut, ieri, în plenul Parlamentului, cã filmul „Pozitia copilului” prezintã doar obscenitãti, înjurãturi si cã denigreazã poporul român. Parlamentarul a vrut sã-si convingã astfel colegii sã nu voteze o lege prin care artistii importanti ai României, inclusiv regizorul filmului în discutie, sã fie rãsplãtiti de stat. „Pozitia Copilului” a fost premiat la Festivalul de film de la Berlin si va reprezenta România la Premiile Oscar din 2014. Regizorul vasluian Corneliu Porumboiu, unul dintre promitãtorii regizori din noua generatie, s-a arãtat socat de declaratiile celui care a fost primar în Vaslui timp de patru mandate: „Orice comentariu este de prisos”. Victor Cristea a fost unul dintre cei mai controversati primari din România, cât a stat în fruntea Vasluiului. Cazul „Scãunele pe Stadion” a fost apogeul administrativ al acestui personaj politic, ales în Parlament prin vointa electoratului din resedinta judetului. Ajuns deputat PSD de Vaslui, în 2008, Cristea s-a concentrat pe mai multe probleme personale si de clan, reusind sã-si scoatã din sãrite sefii de partid de la Vaslui.

„Cu câteva luni în urmã am vãzut cu un coleg de-al meu (sã fie un alt profesor, Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad?, n.r.) un film, „Pozitia copilului”. M-a impresionat foarte mult… Dupã un timp am auzit cã este premiat acest film… Am vrut sã ies din salã când a început filmul din cauza cuvintelor atât de urâte. Noi ne chinuim sã dãm o educatie copiilor la scoalã si în filmul ãla numai niste obscenitãti si trivialitãti, înjurãturi. Copilul cãtre mamã, îi spunea tot felul de lucruri urâte. Nu cumva acel film a fost premiat pentru cã se doreste denigrarea românilor si minimalizarea activitãtii în învãtãmântul nostru? Si noi venim sã-i mai dãm artistului bani? Sã-l si legiferãm sã ne denigreze si sã ne facã inculti profesorii care au dat un nume României? Si noi venim acum sã-l apãrãm ca sã mã înjure si sã înjure învãtãmântul românesc!? Cu ce bani a fãcut acest film, l-a fãcut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui? Cred cã trebuie mai multã atentie. Eu stiu cã în Constitutie este dreptul de exprimare, dar dreptul de exprimare prin muncã, prin roadele muncii. Noi mergem în Europa sã ne vindem inteligenta si nu sã ne vindem înjurãturile si sã îi învãtãm si pe ãia sã înjure”, a fost reactia lui Cristea, ieri, în plenul Camerei Deputatilor, în timp ce se discuta despre legea de reglementare a Ordinului Artistilor. „Nu cred cã este cãderea parlamentarilor sã judece creatiile artistice. Cred cã nu trebuie sã atacãm artistii din România”, a spus deputatul Remus Cernea, în replicã la afirmatiile lui Cristea. Filmul „Pozitia copilului”, regizat de Cãlin Peter Netzer, a fost premiat cu trofeul „Ursul de Aur” pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin. Filmul va reprezenta România si la Premiile Oscar, în 2014.

Cine l-a ales pe Cristea?

Despre Victor Cristea se pot spune multe. A stat patru mandate în fruntea Vasluiului, a ajuns deputat PSD în Colegiul Vaslui, desi nu a fãcut mare lucru pentru cei care l-au votat, si a avut – si are – unele apucãturi bahice, despre care stiu mai toti vasluienii. În Parlamentul României a avut mai mereu iesiri publice destul de penibile, în functie de interesele sale politice sau de interesele unora dintre cei care i-au cerut sã ia pozitie într-o problemã sau alta. Un exemplu perfect al atitudinii sale pãrtinitoare este modul în care a cerut Autoritãtii Nationale pentru Restituirea Proprietãtilor sã spunã când se rezolvã problema unui mostenitor din Vaslui, Wilhelmina Orendovici, care avea de primit peste 2,5 miliarde lei vechi de la statul român. Coleg de bancã al unui alt deputat din judet, Adrian Solomon, Cristea a ajuns în atentia românilor în 2010, demonstrând cã demnitatea de parlamentar este o cãciulã prea mare pentru unele personaje. Atunci, deputatii Victor Cristea si Adrian Solomon au devenit tinta ironiilor din presa nationalã, fiind surprinsi în ipostaze nu tocmai plãcute în timpul unei sedinte cu scandal. În timp ce majoritatea parlamentarilor prezenti combãteau cu foc pe marginea textului motiunii de cenzurã, deputãteii vasluieni înfulecau covrigi pe sub masã. La un moment dat, Victor Cristea se simte filmat si îl atentioneazã si pe Solomon: „Stai cã ne filmeazã! … mea!”. Asa parlamentar, asa limbaj

Profesorii din Vaslui îl fac praf pe Cristea

„Domnul profesor de fizicã Victor Cristea nu este în stare, nu are capacitatea de a întelege din punct de vedere estetic un film de artã. Nu stie ce înseamnã constructia unui act artistic si îsi dã si el cu pãrerea. Din acest punct de vedere, cred cã nu are cum sã-si spunã pãrerea despre un astfel de film. Efectiv, cred cã l-a luat gura pe dinainte. Mai ales cã România are o generatie de regizori, foarte talentatã, apreciatã în Europa, care a dus renumele tãrii noastre în lume. Îmi pun întrebarea de ce nu a iesit public acelasi domn Cristea când a fost vorba de filmul domnului Corneliu Porumboiu, <<A fost sau n-a fost?>>, când se vorbea dacã a fost sau nu revolutie la Vaslui. De ce? Pentru cã stia cã nu a fost revolutie la Vaslui, de aia! Mã întreb, atunci, mergând mai departe cu acest rationament: unde a fost dl. Cristea la Revolutie?” – prof. Elena Fociak, fostul director al Palatului Copiilor Vaslui

Victor Cristea le are cu parlamentarii din Mongolia!

Victor Cristea a fost ales în 2012 deputat din partea PSD, pentru al doilea mandat. Este secretar al Comisiei pentru Învãtãmânt din Camera Deputatilor si membru al Grupurilor de prietenie cu Luxemburg si Mongolia. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor Cristea a avut în acest mandat cinci luãri de cuvânt, douã declaratii politice, sase propuneri legislative si patru întrebãri si interpelãri. Victor Cristea a mai avut un mandat de parlamentar, între 2008 si 2012. În perioada 1992-2008, a fost primar al municipiului Vaslui, perioadã nefastã pentru locuitorii acestui oras. În perioada 1975-1992, Victor Cristea a fost profesor si director al unui grup scolar si apoi al unui liceu din Vaslui. A absolvit Facultatea de Fizicã a Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi în 1972. Victor Cristea este membru PSD din 2001. Este vicepresedinte al PSD Vaslui si membru în Consiliul National al PSD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.