spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

L-au prãdat prietenii când se afla în agonie?

- Advertisement -

NEMERNICI Fapta celor patru tineri care si-au lãsat prietenul sã moarã în urma unui accident rutier a stârnit numeroase reactii atât pe site-ul ziarului nostru, cât si pe retelele de socializare. Nu numai cã foarte multi îl considerã pe Dinu Zalã (cel care era sofer în momentul accidentului) ca principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat, dar îl acuzã si de furtul unor bunuri din autoturism înainte de a pãrãsi locul faptei. Apropiati ai victimei spun cã ar fi vorba de 4000 de euro, pasaportul si un telefon mobil. Aceastã variantã nu a fost confirmatã de oamenii legii, iar familia tânãrului decedat nu a depus nicio plângere în acest sens. Dinu Zalã a mai avut probleme cu legea în trecut, fiind cercetat într-un dosar pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat.

ANTECEDENTE Dinu Zalã a mai avut în trecut probleme cu legea, fiind cercetat într-un dosar pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat.

Dinu Zalã si celelalte persoane care au scãpat tefere din accidentul groaznic ce a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute nu numai cã si-au lãsat prietenul sã moarã în chinuri groaznice, dar, potrivit unor cunoscuti ai victimei, l-au prãdat si de anumite bunuri. Acestia, în mesajele postate, sustin cã Dinu Zalã ar fi sustras suma de 4000 de euro înainte de a fugi cu ceilalti de la locul faptei. Desigur, sunt si persoane care sar în apãrarea lui Dinu Zalã, spunând cã acestuia numai la furat nu i-a stat mintea în acele clipe. Ipoteza furtului nu a fost confirmatã de politisti, iar familia lui Mihai Marian Lefter, cel care a decedat în accident, nu a depus nicio plângere în aceastã privintã. Cert este cã Dinu Zalã a mai avut în trecut probleme cu legea, fiind cercetat într-un dosar pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat. La sfârsitul anului 2011, acesta, împreunã cu alti doi tineri, au pãtruns în mai multe rânduri fãrã drept într-o locuintã din Fãlciu si au sustras bunuri pe care ulterior le-au comercializat. La finalizarea cercetãrilor, dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt calificat. A scãpat de pedeapsã atunci, dar nu a reusit sã stea prea departe de probleme. Potrivit unor amici din anturajul acestuia, Dinu Zalã mai are la activ si alte infractiuni, precum traficul de droguri usoare si tigãri de contrabandã, o tentativã de omor prin înjunghiere si multe altele. Ultima faptã pentru care va trebui sã dea socotealã în fata legii s-a petrecut la sfârsitul sãptãmânii trecute, mai exact în noaptea de 20 spre 21 septembrie (în jurul orei 03.00), pe D.E. 581, pe un sector de drum din afara localitãtii Banca. Dinu Zalã, posesor al permisului de conducere din anul 2009, se afla la volan în momentul producerii accidentului. Potrivit politistilor rutieri, acesta a pierdut într-o curbã controlul asupra directiei de deplasare din cauza vitezei excesive, iar autovehiculul a pãrãsit partea carosabilã, s-a rãsturnat si a revenit iarãsi pe sosea. Imediat dupã accident, Dinu Zalã si cu alti trei pasageri au fugit de acolo fãrã sã le mai pese de prietenul lor, Mihai Lefter, proprietarul masinii, care a rãmas în agonie între fiarele contorsionate. Preocupati sã disparã cât mai repede de acolo, acestia nici mãcar nu au sunat la numãrul de urgentã 112 pentru a solicita o ambulantã. Victima a fost gãsitã ceva mai târziu, în stare de inconstientã, de un conducãtor auto care tranzita D.E. 581. Mihai Lefter a fost transportat în stare gravã la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, dar din pãcate medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. Pe numele lui Dinu Zalã a fost întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunilor de ucidere din culpã, vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului fãrã încuviintarea politiei. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.