spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Minora dispãrutã, declaratã repetentã!

- Advertisement -

CIUDAT Desi este un caz unicat în România, aceastã mãsurã a fost luatã întrucât Adriana Elena Motas nu s-a „prezentat” pentru a-si încheia situatia scolarã.

CONSECINTE Adriana Elena Motas, cea care a dispãrut fãrã urmã în timpul unei pauze de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad la începutul lunii martie, a fost declaratã repetentã. Desi este un caz unicat în România, aceastã mãsurã a fost luatã întrucât tânãra nu s-a „prezentat” pentru a-si încheia situatia scolarã. Mama Adrianei considerã cã acest lucru nu este atât de important în comparatie cu viata fiicei sale. S-au scurs mai bine de sase luni de la disparitia fetei, timp în care oamenii legii au audiat zeci de persoane si au cercetat nenumãrate ipoteze. Suspectii principali în acest caz: doctorul Octavian Marcu si prietenul fetei, Stefan Tofan. Primul pentru cã a fost ultimul care a vãzut-o pe Adriana în viatã, iar cel de-al doilea pentru cã a plecat la scurt timp din tarã, fãrã sã se intereseze de soarta acesteia.

O situatie fãrã precedent

Elevã în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad, Adriana Elena Motas, în vârstã de 16 ani, a dispãrut fãrã urmã pe datã de 5 martie a. c., în timpul unei pauze. Chiar dacã este o situatie fãrã precedent în tara noastrã, cadrele didactice nu au avut cum sã-i încheie situatia scolarã, astfel cã fata a fost declaratã repetentã. „Este un caz mai delicat, asa este. Eleva a rãmas cu situatia scolarã neîncheiatã la unele discipline si pentru cã nu s-a prezentat pânã la începutul noului an a fost declaratã repetentã”, ne-a precizat prof. Mihaela Ghetãu, purtãtor de cuvânt în cadrul Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad. Înainte de disparitie, Adriana Elena Motas avea note destul de bune. Totul a început sã se schimbe în perioada când era într-o relatie cu doctorul Octavian Marcu. A început sã lipseascã des de la scoalã iar acesta o ajuta cu scutiri medicale. Ultimele trei luni înainte de disparitie au fost cele mai zbuciumate din viata Adrianei. Nu numai cã a suferit o întrerupere de sarcinã, dar a trebuit sã ascundã aventura sa cu doctorul de prietenul ei, cu care era împreunã de aproximativ doi ani. Ulterior, cercetãrile efectuate de oamenii legii au scos în evidentã lucruri incredibile. Pe data de 5 martie, Adriana Elena Motas a venit de la Ciocani la Bârlad în jurul orei 11.00 si s-a dus la domiciliul lui Stefan. Dupã aproximativ o orã, acesta a condus-o cu masina la Colegiul Tehnic „A. I. Cuza”, acolo unde era elevã în clasa a X-a. Adriana nu s-a prezentat la primele douã ore de curs si a plecat de la ultimele douã. Cât a stat la scoalã nu a avut stare absolut deloc, dupã cum declarã colegii de clasã. La un moment dat, i-a cerut telefonul unei colege pentru a trimite un mesaj, iar apoi a plecat fãrã sã spunã unde merge si ce are de gând. Anchetatorii au stabilit cã SMS-ul a fost trimis cãtre doctorul Octavian Marcu. Acesta a asteptat-o pe o stradã din apropierea liceului cu un autoturism Mitsubishi Pajero. Din acest moment filmul s-a rupt. Medicul le-ar fi declarat apoi oamenilor legii cã i-a dat suma de 2.000 de lei iar apoi a lãsat-o la Tutova, la intersectia spre Ivesti. Dupã disparitia fetei, când încã acest caz nu era atât de cunoscut, doctorul Octavian Marcu s-a prezentat la Politie si a fãcut o plângere spunând cã a fost victima unui santaj din partea minorei. Potrivit acestuia, fata i-ar fi cerut suma de 3.500 lei pentru a nu da în vileag relatia lor, iar el i-ar fi dat suma de 2.000 de lei pe data de 5 martie, ziua când a dispãrut. Mai târziu, când cazul a fost preluat de procurorii criminalisti, medicul Octavian Marcu le-a declarat anchetatorilor cã a dus-o în afara orasului Bârlad si a predat-o cãtre trei bãrbati, cãrora le-a dat suma de 4.000 de lei ca fata sã disparã. Ulterior, a revenit asupra declaratiei si a spus cã a fabulat, cã nu este realã aceastã variantã si cã nu stie unde se aflã fata.

Mama minorei nu si-a pierdut speranta

Mama Adrianei este în continuare convinsã cã fiica ei e în viatã si cã într-o zi se va întoarce acasã. „Stiu cã a fost declaratã repetentã pentru cã nu a avut situatia scolarã încheiatã. Mai putin mã intereseazã acest aspect. Important e ca ea sã se întoarcã acasã sãnãtoasã si apoi are tot timpul la dispozitie sã termine liceul. Nu ati vrea sã stiti prin ce trec eu acum când vãd colegele Adrianei cã pleacã la scoalã… Mã doare inima… Nu stiu ce sã mai fac, încotro sã o mai apuc. M-am sãturat sã bat strãzile prin Bârlad si sã astept un semn de la politistii care ancheteazã cazul. Sunt sigurã cã Adriana este sechestratã pe undeva si nu poate sã mã contacteze. Ea mã suna mereu si nu cred cã o face intentionat”, ne-a declarat Elena Motas, mama minorei dispãrute. În ultimile luni femeia nu a mai avut rãbdare sã stea acasã si a colindat de douã sau de trei ori pe sãptãmânã strãzile din Bârlad, sperând cã-si va zãri fiica. Apoi, sãtulã sã astepte rãspunsuri din partea anchetatorilor, într-o zi i-a încoltit în minte ideea de a apela la serviciile unei ghicitoare. Asa a si fãcut. A mers la Zorleni, unde o femeie în vârstã i-a dat în cãrti. Ce i-a spus aceasta a uimit-o: Adriana trãieste, dar trece printr-o suferintã cumplitã. Este sechestratã undeva de anumite persoane. În jurul ei totul e rosu, probabil sânge. Fata va fi gãsitã într-o zi si va fi adusã de politisti la domiciliul pãrintilor… Vorbele ghicitoarei i-au dat sperante femeii. Noapte de noapte continuã sã o viseze pe Adriana în diferite ipostaze, dar niciodatã nu-i vede fata si nici nu scoate vreun cuvânt. Ea este convinsã în continuare cã medicul Octavian Marcu stie ce s-a întâmplat cu fata. De aceea, a încercat sã-l contacteze telefonic într-o searã, sperând cã i se va face milã si-i va spune pânã la urmã unde este. Acesta i-a spus cã nu stie unde este Adriana si sã-l lase în pace, pentru cã si asa este terorizat. De atunci nu i-a mai rãspuns. Pentru toatã aceastã situatie, femeia îl considerã vinovat si pe Stefan Tofan, prietenul fetei, pentru cã a stiut de relatia cu medicul Octavian Marcu dar nu a spus absolut nimic. Este convinsã cã dacã ar fi stiut nu s-ar fi ajuns la asa ceva.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.