spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

PRIMARUL, PRÃDAT DE HOTI!

- Advertisement -

FURT În noaptea de miercuri spre joi, persoane necunoscute au pãtruns în biroul primarului din Rosiesti si i-au furat peste 200 milioane de lei vechi, bani personali, nu din bugetul institutiei. Cu acesti bani, primarul Postolache urma sã plãteascã arenda cãtre cetãtenii care i-au încredintat terenurile pentru a le cultiva prin asociatia agricolã pe care o detine în Rosiesti. Se bãnuieste cã o anumitã persoanã din primãrie a stiut de faptul cã primarul a adus acei bani, în dupã-amiaza de miercuri, si a decis sã-l prãduiascã pe edil. Politia a intrat pe fir si ancheteazã toti angajatii primãriei, mai ales cã era de notorietate faptul cã primarul nu obisnuia sã-si închidã biroul când pleca din unitate.

Primarul Postolache are mari probleme financiare, dupã ce hotii i-au furat peste 200 de milioane de lei vechi din biroul sãu din primãrie. O poveste încâlcitã, care l-a pus în mare încurcãturã pe edil, mai ales cã era vorba de o mare sumã de bani cu care primarul trebuia sã plãteascã arenda celor care-i încredintaserã terenurile spre a fi lucrate, prin asociatia pe care o detine de multi ani în zonã. Furtul s-ar fi petrecut, conform spuselor primarului, în noaptea de miercuri spre joi, în conditii destul de suspecte. Iatã ce povesteste primarul: „Da, mi-au furat acesti bani, nu stiu cine. Trebuia sã plãtesc arenda, îi pregãtisem pentru toti proprietarii de terenuri, este vorba de 202 milioane. Eu am luat o sumã de bani pe floarea-soarelui, de la Mândra Bârlad. Am scos banii din cont, miercuri dupã-amiazã, am venit cu ei la primãrie, în biroul meu, unde i-am pregãtit pentru fiecare proprietar în parte. Pe la 4 am plecat din primãrie si mai erau salariati în institutie, lumea stie cã eu nu prea am obiceiul sã-mi închid biroul, nu am avut nimic de ascuns. Când am venit dimineatã, am avut o discutie cu vicele, îi spuneam cã nu tin minte dacã am dat toti banii la proprietarii de terenuri, pentru cã sunt si din Iasi, din Cluj sau Bucuresti. Mi-am amintit cã parcã nu as fi dat banii cãtre un proprietar de la Suceava, anul trecut. I-am zis vicelui cã vreau sã verific dacã am dat acei bani. Când am deschis sertarul la birou, acolo unde pusesem banii cu o zi în urmã, mi-am dat seama cã plicurile cu bani dispãruserã. Hârtiile erau puse la locul lor, asa cum le lãsasem, însã banii nu mai erau”.

Patru angajati din primãrie, cercetati de Politie

Imediat ce a vãzut cã banii nu mai sunt, în stare de agitatie maximã, primarul Postolache a chemat Politia. „Sunt terminat, vã dati seama. Au venit doi oameni sã le dau arenda, nici nu stiu ce sã mai spun. Astept politia sã-si facã datoria, cred cã vor afla cine a furat acesti bani. Sunt patru oameni care au chei de la primãrie, o sã se descopere cine a furat”, mai spune primarul.

Banutii lui domn’ primar!

Gelu Irimia (Redactor SEF)

Nu stiu de ce, dar chiar nu-mi vine sã-l plâng de milã pe primarul Postolache, victima unui furt de senzatie. O fi omul necãjit si nefericit, dar ce cãutau 200 de milioane, bani personali, în biroul de la Primãrie? Povestea cu banii pentru arendã e frumoasã, inteligentã dar eu nu o cred. Când ai bani personali, îi tii acasã nu la serviciu. Asta dacã nu confunzi primãria cu proprietatea personalã, ceea ce se pare cã domnul primar de la Rosiesti o face. Sã prespunem, însã, cã primarul spune adevãrul pentru prima datã în viata sa. Asta înseamnã cã electoratul vine la Primãrie sã-si primeascã arenda de la primar? Nu e ciudat? Ori e institutie publicã ori e sediul societãtii primarului? Evident, ar fi multe alte întrebãri retorice, dar cel mai mult m-a impresionat în acest caz dorinta arzãtoare a primarului ca acest caz de furt sã nu fie fãcut public în presã? De ce? De ce ti-e rusine domnule primar cã ai fost furat de 200 de milioane? Doar erau bani munciti si cinstiti, nu-i asa?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.