spot_img
19.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

O fetiţă de 10 luni a scăpat de două ori de la moarte în câteva minute

- Advertisement -

Micuţa a fost salvată de două ori de la moarte în câteva minute. A căzut de la etajul patru, dar s-a oprit în sârmele de rufe. Aici risca să se spânzure dacă nu o salva la limită un ieşean extrem de curajos.

O fetiţă de numai zece luni din Iaşi este protejată de Divinitate, după ce în decurs de numai o oră a fost salvată de două ori. Incredibil este că bebeluşul a căzut sâmbătă de la etajul patru al unui bloc de pe strada Mitropolit Varlaam, din Nicolina, vizavi de supermarketul Mr. Bricolage, şi numai un noroc a făcut ca aceasta să se încâlcească la propriu în cablurile de rufe de la etajul trei, care au susţinut-o. De asemenea, pentru că aici se spânzura practic, un alt miracol a fost ca fetiţa să fie salvată la timp de la sufocare, de un taximetrist care venise acasă la prânz, acesta locuind chiar în zonă şi a văzut copilul agăţat în cabluri.

Mama spăla vase

Salvatorul s-a urcat pe bloc şi a susţinut-o pe micuţă ca să nu se sufoce, până a fost preluată de proprietarul camerei de cămin de la etajul trei, unde căzuse bebeluşul. Faptul s-a întâmplat sâmbătă la amiază, când mama copilului spăla vase. Fetiţa s-a urcat pe o canapea, apoi pe o masă de lângă fereastra deschisă, apoi pe pervaz, şi de acolo a căzut în gol. Ea a căzut însă pe sârmele de rufe ale camerei de dedesupt. „Sârmele de rufe erau prinse în două console, iar greutatea copilului a rupt una dintre ele. Însă cablurile s-au prins în jurul gâtului, şi se sufoca. Eu am văzut copilul agăţat în consola de la geam. Stătea pur şi simplu agăţat acolo şi mişca. Mama lui am înţeles că făcea curăţenie. Apoi am văzut băiatul care s-a urcat până la etajul trei, l-a urcat apoi pe geam. Îmi era milă de el, că am şi eu două nepoţele“, a povestit o femeie care a asistat la eveniment. Tânărul care a salvat fetiţa de la sufocare se numeşte Traian Petru Durnea (foto stânga). Acesta venise acasă deoarece se mutase de curând într-o cameră de cămin de lângă blocul din care a căzut bebeluşul. El a povestit că nu a stat mult pe gânduri şi a escaladat imobilul până la etajul unde se afla agăţată fetiţa. „Copilul era prins în cablurile de la rufe. Avea două cabluri prinse, dintre care unul în jurul gâtului şi un altul în jurul mânuţei. Când am ajuns la el, era deja puţin vânăt. M-am urcat la el sprijinindu-mă de polistirenul de la izolaţia blocului, apoi m-am ţinut de nişte cabluri. Era vânăt şi am crezut că o să moară în mâinile mele. Mi-a fost frică să urc la el, dar mi-am zis că şi viaţa ei era importantă“, a spus modest Traian Petru Durnea. Proprietarul camerei de la etajul III, la fereastra căruia a „aterizat“ bebeluşul, a înmânat copilul primit pe geam de la tânărul curajos unui echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/o-fetita-de-10-luni-a-scapat-de-doua-ori-de-la-moarte-in-cateva-minute–21884.html

În afara oricărui pericol

„Pacienta în vârstă de zece luni a fost diagnosticată cu traumatism cranio-facial, contuzie toraco-abdominală, contuzie de braţ drept şi contuzie la nivelul coapsei drepte. A fost stabilizată şi se află în afara oricărui pericol“, a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria“. Poliţiştii au precizat că s-au început cercetări în acest caz, dar, spun ei, nu se poate vorbi despre neglijenţă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.